Devam filmi

Haberin Devamı

Sivas deplasmanında Fenerbahçe’nin alacağı sonuç kadar Konferans Ligi vedasının etkisi de büyük bir merak konusuydu.
Kadro tercihleri sorgulanan İsmail Kartal, ideal 11 ile maça başladı. Ama ilk yarım saatte 200’e yakın pas yapıp kaleye hiç isabetli şut çekemeyen sarı-lacivertlilerde sorun nedir diye de düşündürttü. 
Mesela derinde kalabalık bekleyen Sivas karşısında stoperlerini ileri çıkarıp, takım boyunu kısaltıp, pas şiddetini artırabilirdi. Ya da son haftalarda artan ön bölgede basit top kayıplarını engellemek için pas yerine şut talimatı verebilirdi.
Tam pas hatalarında muhtemel şüpheliler listesinde Tadic’in arkasına Fred’i de yazmalı diye düşünürken, Brezilyalı öyle bir gol attı ki, ilk yarıyı temize çekti. Peki siz de Olympiakos maçında Fred oyundan alınmasa 90+’da belki böyle bir gol atardı diye düşündünüz mü? Önemli olan sizin benim düşünmem değil ama acaba İsmail Hoca’nın aklından geçmiş midir sormak isterdim.
Antrenman maçı temposunda geçen ilk yarının ardından aksayan noktalara bir önlem alınmış mıydı? Pek değil ki hemen Sivas’ın golü geldi, teknik heyeti de kendine getirdi ve İrfan Can hariç komple forvet hattını değiştirdi. Böyle de olmayınca İsmail Hoca tüm tuşlara basayım bari deyip en son 3 Şubat’ta gördüğümüz Joshua King’i ısınmaya yolladı. Neyseki İrfan golünü attı da hoca King fikrinden döndü. 
Penaltılarla veda edilen Avrupa’nın devam filmi gibi ligde de puan kaybı bir penaltıdan geldi. Yarış henüz bitmiş değil. Ama yönetim, oyuncuların psikolojik olarak yorulduğunu anlar, kalan haftalarda sessiz kalıp şampiyonluğu ancak saha içinde kazanabilecek gerçek kahramanlara sahneyi bırakırsa...
Yazının bu bölümü ise çocuklarımız için... Türkiye’nin kurulmasının en önemli dönüm noktası Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve bununla birlikte milletin sahip olduğu egemenliği çocuklara adayabilecek kadar ileri görüşlü bir lider, Atatürk’ü anladığınız, andığınız bir ömrünüz olsun çocuklar. Bayramınız kutlu, egemenliğimiz daim olsun.