Öncelik meselesi

Haberin Devamı

Şampiyonluğu küçük nüansların belirleyeceği kalan haftalarda artık sadece eksiklikleri konuşma vakti. İşte bu yüzden üç puana rağmen gelin samimi bir konuşma yapalım. Szymanski’nin yokluğunda 10 numarada Krunic’i sürmek “Bu oyuncuyu ben aldım ve iyi oyuncu, göreceksiniz” iç sesi, küçük bir ispat meselesi değil midir? Halbuki İsmail’in yokluğunda, Fred'in sakatlığında idare edemedi. Bir 10 numara kalmıştı dün orada oynadı takımın bütün sistemi bozuldu. Bir maçta da çıkıp iyi ki almış Fenerbahçe bu adamı dedirtmedi.
Fenerbahçe’nin ön alan presinin ve hücumdaki hareketliliğinin en önemli parçası Szymanski. Atletizmi, reaksiyon hızı ve kanatlara sağladığı destekle takımı adeta çift forvet oynatıyordu. Böyle bir oyuncunun yokluğunda orada kim oynar sorusunun çok cevabı olur ama bir isim kesinlikle olmaz, o da Krunic. Statik, sertliği ve yaratıcılığı düşük bir oyuncudan 10 numara yapmanın bedeli soyunma odasına 1-0 mağlup gitmeye sebep oldu.
Onun varlığında bozulan İsmail-Fred uyumu, kurulamayan pas bağlantıları ve ön hattan geçen bütün rakip paslar tehlike yarattı sarı lacivertliler için. Livakovic sezonun en iyi maçını çıkarırken stoper tercihleri de yanına soru işareti bıraktı. Samimi konuşmaya devam edelim o zaman.
Bonucci neden alındı? Geriden oyun kurması daima sıkıntılı ve daha ilk hava topunda sarı kart gören Serdar Aziz’in yedeği olmak için mi? Kent yerine tercih edilen King nerede, neden kulübede kanat oyuncusu yok? Zajc yerine Lincoln, Krunic yerine Crespo kalsaydı ligde tutunmaya çalışan Karagümrük karşısında Fenerbahçe bu kadar zorlanır mıydı?
Psikiyatrinin babalarından Jung, “İletişimde en önemli şey söylenmeyeni işitmektir” der. Olympiakos maçına çıktığı rotasyonlu 11’den sonra dün maça başlayan 11 ile İsmail Kartal “Benim için lig şampiyonluğu önceliktir” mi dedi? Umarım yanlış işitmişizdir ve artık bu sene bir Türk takımı Avrupa’da final oynar.