Konsantrasyon’suz’ GALATASARAY

Haberin Devamı

Galatasaray maça bir eksikle başladı, o da “Konsantrasyon.” Sanki o kelime unutulmuş, şampiyonluk ilan edilmiş oyunuyla 40 dakikaya yakın bir süre taraftarının yüreğini ağzına getirdi.
Peki neler oldu o 40 dakikada? Karagümrük imkanlarını iyi muhakeme etmiş, en uca fizik gücünden faydalanmak için Marcao’yu koymuş, ben bu oyunda en fazla kanatları kapatabilirim demiş. Galatasaray ise merkeze oynasa belki bu kadar zorlanmayacağı dakikalarda, iki oyuncunun etkisiz oyunuyla merkez hattı işlemedi, Abdülkerim ve Kerem Demirbay. Papatya falı misali bir iyi bir kötü oynayan Kerem Demirbay’ın basit pas hataları ve geri dönememesi sadece ön alan baskısının sürekliliğini değil, takımın kontraya yakalanmasına da çoğu pozisyonda sebep oldu.
Rakibi geri ittiremeyen Galatasaray çok defa geniş alanda yakalandı. Biraz da Karagümrük’ün yönlendirmesiyle oyunu sol tarafa yığılan sarı kırmızılarda Abdülkerim-Köhn-Barış Alper pas trafiği de oturmayınca o bölgeden top kayıpları başladı. İşte o 40 dakikada hem sarı kırmızlılar bir gol yedi hem de alıştırdığı ön alan presini yapamadığı gibi Ziyech’in de serseri mayın şutlarının hiç biri kalede patlamadı. Soyunma odasına gitmeden önce Mertens’in asistiyle golü bulan Barış Alper tam zamanında takımı uyandırdı. Yetmedi ikinci yarı yine sahneye çıktı bu sefer Mertens’e borcunu ödedi, takımını öne geçirdi. Ama maç boyu arkadaşlarının çoğu ve hatta teknik heyet 1. viteste seyrederken, turbo modunu sadece onun açmış olması ve Mertens’in akıl dolu oyunu bile yeterli olmadı, Karagümrük beraberliği yakaladı. Ta ki son dakika golüne kadar. Bu sezon dendiğinde Galatasaray taraftarının unutmayacağı iki gol var, Kasımpaşa-Vinicus ve Karagümrük-Berkan.
Şimdi Galatasaray taraftarı kemerlerini bağladı, koltuğunu dik, masasını kapalı ve güneşliğini açık duruma getirdi. Şampiyonluk uçağının kalkması için tribüne vuracak akşam güneşini bekliyor.