Kartal en kritik virajı dönemedi

Hani bir deyiş vardır, “Teker kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur” diye... Maalesef Fenerbahçe’de teker kırıldı, yarıştan koptu, kopacak, uçurumun kenarında dolaşıyor!
Eee böyledir bu işler, kötü neticelerin faturası ülkemizde teknik adamlara çıkar, bu kaçınılmazdır, asıl aktörleri her nedense pas geçeriz! Yerlici olarak İsmail Kartal’ı eleştirmek pek içimden gelmiyor, ne var ki, gerçekleri de sümen altı edemeyiz:
Yıldız oyuncuları yönetme konusunda sorunlar yaşadı. Çalıştığı iki farklı dönemde Diego Ribas ve Mesut Özil’le yaşadıklarını anımsayın!
İletişimi sıkıntılı, saha dışını yönetme konusunda pasif kalıyor.
Maçlar krize girdiğinde çözüm üretemiyor, hamleleriyle hep sınıfta kaldı!
Dzeko’nun yaşına takılıp, kalmış, o tabusunu bir türlü yıkmayı başaramadı. Onun sahadaki varlığı yeter, gol atmasa bile oyunu tutan, rakip savunmayı oyalayan yapısı var, bunu göremedi!
İrfan Can Kahveci’nin şartlar ne olursa olsun sahada kalması gerekir, istatistikleri ortada ama sürekli çıkıyor!
Ya Ferdi Kadıoğlu, yedeğe çekilir mi arkadaş, çekti!
Örnekleri çoğaltabiliriz, ancak İsmail Kartal’ın üzerindeki baskıyı da pas geçemeyiz. 2014’ten bu yana şampiyonluk yok, iç sahadaki baskıyı düşünün. Baskı, stresi de beraberinde getirir, eliniz ayağınız dolaşır, hatalara yelken açarsınız tıpkı İsmail Kartal gibi!

Haberin Devamı

GÜZEL SÖZLER

“Mutluluk yaşadığın hayat tarzında değil, hayata bakış tarzındadır.” TOLSTOY

Yeni hocayı uzaklarda aramayın

Beşiktaş’ta Fernando Santos’un biletinin kesilmesinden sonra yeni sezonda yerli mi, yabancı hoca mı tartışmaları başladı. Kartal sezonu Serdar Topraktepe ile tamamlayacak, kalıcı mı, yoksa geri dönüş mü yaşayacak, bilemiyoruz.
Başkan Hasan Arat, Topraktepe’nin performansını masaya yatıracaklarını vurguluyor. Yani karnesi pekiyi olursa, onunla yola devam edeceklerinin işaretini veriyor. Elbette işlerine karışacak halimiz yok, ancaa yabancı hocanın beraberinde riskler taşıdığını anlatmaya gerek yok! En sıcak örnek Santos’u getirdiniz de ne oldu, sonu hüsran!
Başkan Arat, iş insanı, ekonomiyi bizden iyi bilir. Borç, harç malum, artı kendisine gelecek yıl yapılacak olağan kongreyi hatırlatmakta da yarar var.
Demem o ki, bırakın yabancı peşinde koşmayı, ona verilecek paralar yerine yeni sezonda yarışmacı bir kadroyu oluşturmanın hesaplarını yapın. Kartal Yuvası’ndan yetişen onca teknik adamınız var, birine şans verin, taraftar nezdinde krediniz de bir tık yukarı çıkar.

Haberin Devamı