Güneş tutulmalarının etkisi

Önümüzdeki altı aya hükmeden koşullar.

Sevgili okurlar, her ay bir yeniay ve dolunay sanki bir kalbin atışı gibi belirli konuları, koşulları gündeme getirir. Tutulmalarda ise bu çok daha belirgin ve uzun sürelidir. Güneş tutulmalarının gerçekleşmesi için yeniayların ay düğümlerine en az 20 derece yakın gerçekleşmesi gerekir. Ay düğümleri astrolojide hayatın akış yönü hakkında bize bilgi verirler. Şu anda Koç burcunda yer alan kuzey ay düğümü bu dönemde cesaret göstermenin, mücadele etmenin ve tek başına hareket etmenin daha yerinde olduğunu gösteriyor. 8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması da, önümüzdeki altı aylık dönemde kendi kişisel işlerimize odaklanmanın daha yerinde olduğunu anlatmakta.

Haberin Devamı

Tutulma haritasında ülkemize göre Akrep burcu yükselmekte. Akrep de Koç gibi Mars yönetiminde bir burçtur. Bu burç mücadele içeren koşulları, dönüşümü, ölüm ve yeniden doğum temalarını açıklar. Akrep aynı zamanda duygusal yoğunluk ve tutkulara da işaret eder. Yakın çevrenizde önemli değişiklikler, dönüşümler ve krizler görebiliriz. Kişisel gücümüzü ortaya koymak ve içinde bulunduğumuz koşulları değiştirmek yönünde güçlü bir itilim duyacağız. Doğal olarak bu dönemde özellikle çaba sarfetmek, kararlı davranmak ve aynı zamanda kendimizi organize etmek konusunda daha büyük bir odaklanma içinde olacağız. Mars da Balık burcunda olduğu için belirli bir inanç ve duygu yönünde daha fazla gayret içinde olabiliriz. Satürn ile yan yana duran Mars özellikle inançlar, dini konular ve insani amaçlar doğrultusunda önemli testlerden, kısıtlamalardan geçeceğimizi de gösteriyor.

Tutulmanın gölgesi ABD üzerinden geçiyor

Geçtiğimiz Ekim ayındaki tutulma ABD üzerinden geçiyordu. Bu tutulmanın gölgesi de yine ABD üzerinden geçmekte. Haritada gördüğünüz gibi tutulmanın gölgesi Meksika üzerinden başlayarak, batı yönünde çapraz bir şekilde ABD’nin kuzey doğusuna doğru ilerlemekte. Bu nedenle önümüzdeki altı aylık süre içinde ABD’de dikkat çekici gelişmeler görebiliriz. Özellikle uluslararası konular belirli krizleri ve korku içeren koşulları tetikleyebilir. Washington DC için tutulma anında Aslan burcu yükselmekte. Bu durum liderlik ve yönetim konularına daha fazla hassasiyet ve vurgu getirmekte. ABD bu dönemde karşıtlıklar, açık düşmanlıklarla ilgili çok daha riskli koşulların içinde görülmekte. Tutulma yıllık haritasında krizler evini de tetiklerken gizli düşmanlıklar ve tartışmalar çok daha yıkıcı olabilir.

Haberin Devamı

Londra için tutulma haritasında ise Terazi burcunun yükseldiğini ve bu durumda tutulma derecesinin yedinci eve düştüğü görülmekte. Bu ev de tehlikeleri, denge gerektiren konuları, düşmanlıkları ve aynı zamanda ölümle ilgili konuları açıklar. Özellikle kraliyet ailesinde yaşanan gelişmeler bu dönemde oldukça stresli koşulların gündemde kalabileceğini gösteriyor.

Ülkemiz için bakıldığında, Ankara için Akrep burcunun yükseldiğini görüyoruz. Yukarıda söz ettiğimiz gibi bu dönemde yenileyici koşullar, değişimi zorunlu kılan durumlar dikkat çekiyor. Tutulma haritasının 6. Evindeki yoğunluk çalışanlar, hizmet, düzen ve emekçilerle ilgili önemli gündemler oluşturmakta. 5. Evdeki Mars ise bu dönemde gençlerle ilgili gelişmeler, büyüme oranını zorlayabilecek durumlar açısından hassas. Yönetimi ilgilendiren konular cesaret gerektirmekte.

Haberin Devamı

Sizler de haritanızda Koç burcunun bulunduğu evin konularında daha fazla yenilenme ve cesaret gereğinin olduğunu görebilirsiniz.