Alışılmış kalıpların dışına çıkıyoruz

Gökyüzü bu dönemde pek çok şeyi, özellikle ilişkilerimizi ve parasal konuları yeniden gözden geçireceğimizi anlatıyor.

Sevgili okurlar, oldukça dikkat çekici ama aynı zamanda karmaşık durumlar, hassasiyetler içeren astrolojik göstergeler içinden geçiyoruz. Bir süredir geri hareket etmekte olan Venüs artık sabah saatlerinde görülmeye başlandı. Venüs Güneş ile ilişkisinde yeni bir döngüye girdi. Tıpkı yeraltına inen İştar’ın tekrar yeryüzüne dönmesi gibi, Venüs de yeniden görünmeye başladı. Bu astrolojik fenomen ilişkilerimiz ve başkalarına yüklediğimiz değerler açısından yeni bir anlama, değerlendirmeye işaret edebilir. Bu dönemde sürüncemede, belirsizlik içinde çok şey var. Nitekim Venüs henüz düzgün hareketine dönmedi ancak aradığımız denge, hoşnutluk ve ilişkilerimiz açısından yeni bir anlayış seviyesine ulaşıyoruz.

Haberin Devamı

Bu dönemde 23’ünden bu yana Merkür Başak burcunda geri gitmeye başladı. Güneş de aynı tarihte iletişim gezegeni Merkür’ün yöneticisi olduğu Başak burcuna girmişti. 15 Eylül’e kadar sürecek olan bu geri hareket pek çok kararımızı yeniden değerlendirmemiz gerektiğini anlatıyor. Düşüncelerimizde, özellikle iş düzeni, çalışma konuları, detaylar ve sağlıkla ilgili konularda eksik kalan, yetersizlik gösteren durumlar içinde geçiyoruz. Böyle zamanlarda hatalarımızı da kolayca görebiliriz. 4 Eylül civarında başkalarının da desteği ile daha yapıcı, verimli planlar, düşünceler geliştirebiliriz. 6 Eylül civarında ise bu düşüncelerimizi kendi içimizde şekillendirmemiz mümkün olabilir. Kısaca bu dönemde aceleci değil, detaylara daha özenli yaklaşmamız yerinde olacak.

27 Ağustos’a dikkat edelim. Savaş ve mücadele gezegeni Mars artık Terazi burcunda ilerliyor olacak. Mars bu burçta daha problemli ve tartışmaya çok daha eğilimli bir görünüm sergiler. 12 Ekim’e kadar devam edecek olan bu süreçte denge bulmakta zorlanabiliriz. Özellikle devam eden savaş koşulları daha dengesiz ya da gergin hale gelebilir. Terazi dengenin ve uyumun burcudur ancak Mars’ın bu burçta ilerlemesi söz konusu dengeleri ve pazarlıkları daha zor ve yorucu hale getirebilir. Venüs’ün de 4 Eylül’e kadar geri gittiği düşünülürse, bu dönemde ilişkilerimizde sakin ve akılcı düşünmeye ihtiyacımız olacak.

Haberin Devamı

İlginçtir 31 Ağustos’ta Balık burcunda gerçekleşecek dolunay haritasında da Venüs’ün yükselen burç üzerinde olduğunu görüyoruz. Ağustos’un bu son günlerinde kadınlarla ilgili konular, ilişkilerimiz, aşk hayatımız ve parasal alanda bizi hoşnut etmesini istediğimiz konulara daha odaklıyız. Tüm bu konularda yeni bir bakış açısına ihtiyacımız olacak. Mars’ın Terazi burcuna ilerlemesi denge ve ilişkilerimizi ilgilendiren konularda daha stratejik ve yeni bir tavırla harekete geçebileceğimizi anlatıyor.

Son olarak 29 Ağustos’ta bu kez Uranüs’ün geri hareketine döneceğini görüyoruz. Yine Venüs’ün yöneticisi olduğu Boğa burcunda geri dönen Uranüs kendimizi güvende hissetmek, biriktirmek ve maddi konular yönünde bizi daha farklı düşünmeye, hissetmeye, pek çok şeyi değiştirmeye yöneltebilir.