Milliyet Executive İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su

İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su

02.05.2024 - 09:00 | Son Güncellenme:

.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

İş dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm, CFO'ları (Chief Financial Officer - Mali İşler Başkanı / Finans Direktörü) organizasyonların karar süreçlerinin merkezi figürleri haline getirdi. Teknolojinin ve belirsizliklerin başat rol oynadığı bir dünyada CFO'lar finans fonksiyonlarının da ötesine geçerek, CEO'ya stratejik bir ortak ve danışman olarak konumlanıyor. Sizleri DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen araştırmayla belirlenen Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'suyla tanıştırıyoruz... 

Haberin Devamı

Alp Dayı - Zorlu Holding - CFO 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Alp Dayı, 2006'da California Üniversitesi, UC Berkeley'de Finans programını tamamladı. Kariyerine 1999'dan beri Vestel'de devam eden Alp Dayı, 2012 yılına kadar grup şirketlerinde farklı görevlerde yer aldı. 2012'de Vestel Şirketler Grubu CFO'luğu görevine getirilen Dayı, şu an Zorlu Holding CFO'su olarak kariyerine devam ediyor. 

Baran Çelik - OYAK - Mali İşler ve Finans Grup Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü mezunu. 2017'den bu yana OYAK'ta yönetici. OYAK'ın sürdürülebilir nema ve çeşitlendirilmiş portföy yönetimine katkı sağlayan büyük yatırımların proje finansmanı, birleşme ve satın alma ile ulusal ve uluslararası piyasalarda varlık ve borç yönetiminin yanı sıra halka arz, tahvil ihracı, yeşil finansman gibi finans fonksiyonlarının yürütülmesinde etkin rol alıyor. 

Haberin Devamı

Barış Hakkı Kökoğlu - Borusan Holding - Grup CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Boston Üniversitesi Pazarlama ve İstanbul Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik ihtisas programlarını tamamladı. Borusan Holding Finansman, Mali İşler ve Ortak Hizmetler Başkanı ve Grup CFO, halka açık Borusan Yatırım şirketinin GM ve Borusan Grup şirketlerinde YKB, Başkan Yardımcısı ve üyelik görevlerini sürdürüyor.

Betül Sarıkaya - SOCAR Türkiye Doğal Gaz - Başkan Yrd. (Mali İşler)

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

2005'te ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ve 2013'te Koç Üniversitesi EMBA bölümlerinden mezun oldu. Kariyerine 2005'te PwC'de Ankara ofisinde başladı. 19 yılda enerji sektörünün birçok farklı alanında hem yurt içinde, hem yurt dışında çalışma ve katkı sağlama fırsatı buldu. Enerji sektörünün yanı sıra üretim, perakende, turizm, sigorta gibi farklı sektörlerde çalıştı.

Birkan Özen - IC Holding  - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

1994 ODTÜ İktisat Bölümü mezunu. IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding bünyesine 2000'de Fon Yöneticisi olarak katıldı. Grup bünyesinde proje finansman işlemleri, birleşme ve satın alma işlemleri, tahvil ihracı işlemlerinde aktif olarak görev yapan Özen, IC Holding CFO pozisyonu dışında Grup Şirketleri Yönetim Kurullarında görev almaktadır.

Haberin Devamı

Burcu Geriş - TAV Havalimanları Holding - İcra Kurulu Bşk. Yrd. ve CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. London Business School ve Columbia Business School'dan MBA derecesi aldı. Garanti Bankası'nda 1999 - 2005 arası Hazine ve Proje Finansmanı bölümlerinde çalıştı. TAV'a 2005'te katıldı. 2012'de 34 yaşında Türkiye'nin en genç kadın CFO'su oldu. 2013'te Women's Forum tarafından Rising Talent, 2015'te WEF tarafından Genç Küresel Lider unvanına layık görüldü.

Burcu Öztürk - MLP Sağlık Hizmetleri - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

30 hastane ve 18.000 çalışanı ile faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük özel hastaneler zinciri olan MLP Care'de CFO. 2020, 2021 ve 2022'de, 3 yıl üst üste, Institutional Investor tarafından Türkiye'de 'Best CFO' seçildi. 2021'de WEF'in 'Genç Küresel Liderler' listesine seçilerek, dünyanın geleceğini şekillendirme potansiyeline sahip 40 yaş altı liderlerden oluşan bu toplulukta Türkiye'yi temsil ediyor.

Haberin Devamı

Derya Deniz Yılmaz - Ağaoğlu Şirketler Grubu Tatlıpınar Enerji Üretim - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Yüksek lisans eğitimini YTÜ, doktora eğitimini Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. Kariyerine Citibank'ta başladı. 2008'den itibaren Ağaoğlu Şirketler Grubu'nda çalışmaya başladı. Şu an Ağaoğlu Grubu Proje Finansmanı ve Bütçe Raporlama Direktörü ve ek olarak grup şirketlerinden Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş.'de CFO - Mali İşlerden Sorumlu GMY.

Doğan Korkmaz - Tüpraş - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

20 yılı Arçelik, 8 yılı Tüpraş'ta olmak üzere Koç Grubu'nda üst düzey finans fonksiyonlarında görev aldı. İş hayatına Koç Holding'de başladı. Arçelik'te Finans Direktörlüğü döneminde önemli yurtdışı satın almalarda görev aldı. Beko İngiltere'de CFO'luk yaptı. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu olan Tüpraş'a CFO oldu. Tüpraş'ın bugün yurtdışındaki en büyük Türk şirketi haline gelen İngiltere ticaret operasyonlarının kurulmasında ve 2050'ye doğru Stratejik Dönüşüm stratejisine önderlik etti.

Haberin Devamı

Emre Adilce - DeFacto - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde mezun olan Emre Adilce çalışma hayatına Garanti BBVA'da müfettiş olarak başladı. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen markalarından Vakko'da Finans Müdürü pozisyonunu yürüttü ve son olarak DeFacto Grubu'nda CFO olarak görev yapıyor. Emre Adilce aynı zamanda DeFacto Sosyal Sorumluluk Kulübü kurucusu ve başkanlığını yürütüyor.

Dr. Evren Öztürk - Yıldırım Holding - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Marmara Üniversitesi İşletme mezunu. Marmara Üniversitesi'nde Finansal Piyasalar ve Yatırım Yönetimi, YTÜ'de İktisat ve Gebze Teknoloji Üniversitesi'nde Strateji Bilimi alanlarında 3 farklı dalda yüksek lisans derecesi aldı. Doktorasını Marmara Üniversitesi'nde Finans ve Muhasebe alanında yaptı. 2005'te katıldığı Yıldırım Şirketler Grubu'nda CFO ve YK Üyeliği ayrıca CMA CGM'de YK üyeliği görevlerini sürdürüyor.

Fahrettin Günalp Ertik - Yıldız Holding - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Bilkent Ü. İşletme eğitimi sonrası, Finansbank'ta Finansal Kontrolör, Yıldız Holding'de İç Denetçi, Kellogg Finans Md., Gıda ve İçecek Grubu Mali İşler Koord. ve CFO'su, Perakende Grup CFO'su, Besler GM ve Önem Gıda Bşk. Yrd. olarak görev aldı. INSEAD, Wharton Business School ve Kellogg School of Management'ta finans, satış-pazarlama ve liderlik eğitimleri aldı. 2023'te Harvard Business School'da Advanced Management Programı'nı tamamladı. Öncesinde Azersun'da CFO ve YK Üyeliği yaptı. 2020 Ağustos'tan beri YH CFO'su.

Ferit Cem Doğan - Migros Ticaret A.Ş. - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

2019'dan beri Migros Grubu Mali İşler İcra Kurulu Üyesi. Aynı zamanda başta Migros One ve MoneyPay olmak üzere Migros'un iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Çoklu kanal stratejisini başarıyla uygulayarak sektörde farklılaşan Migros'un finansal süreçlerinde önemli rol ve sorumluluklar alan Doğan, nakit akışı, sağlıklı bilanço ve müşterinin değişen finansal ihtiyaçları ve beklentilerine cevap vermek adına geliştirilen yeni hizmetlere yönelik de stratejiler belirlemektedir.

Fulya Banu Sürücü - Ülker Bisküvi - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

ODTÜ İşletme Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. ABD'de University of Wisconsin'de MBA derecesini aldı. Ülker Bisküvi'de Ocak 2022'den bu yana sürdürdüğü görevi boyunca Finans Departmanı'nda dijitalleşme ve verimlilik projelerine liderlik ederek önemli rol oynadı. Şirketin sürdürülebilirlikle bağlantılı ilk sendikasyon kredisinin imzalanmasına; Ülker Bisküvi'nin altındaki Ülker Çikolata, Ülker Biskot şirketlerinin birleşmesinin tamamlanmasına liderlik etti.

Galip Ayköse - Aydem Enerji - Mali İşler Grup Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

ODTÜ İşletme bölümünden 1998'de mezun oldu. Kariyerine Arthur Andersen'da denetçi olarak başlayan Ayköse devamında 2012 senesine kadar Ernst & Young'da denetim bölümünde farklı kademelerde çalıştı. Sonrasında Petline, Karpowership Karadeniz Holding ve Çalık Enerji CFO ofislerinde görev alan Galip Ayköse, Mayıs 2019'dan beri Aydem Enerji Grup CFO'su olarak görev yapmaktadır.

Gökçe Yanaşmayan - Anadolu Efes - Grup Mali İşler Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mezun oldu. 2000'de Denetçi olarak Arthur Andersen'da, 2002 - 2004 arasında ise EY şirketlerinde Kıdemli Denetçi olarak görev yaptı. Anadolu Efes'te 2004 yılında Efes Kazakistan Raporlama ve Bütçeleme Müdürü olarak başladı. Sırasıyla Efes Breweries International'da Finans ve İdari İşler Müdürü, Efes Kazakistan'da Finans Dir. olarak çalıştı. 2012'de Efes Ukrayna'da Finans Dir. olarak görev yaptı. Efes Moldova Genel Müdürü olarak çalıştı. 2021'de Anadolu Efes Grup Mali İşler Dir. olarak atandı.

Gökhan Güralp - Şişecam - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. 2019'da INSEAD Executive Development Programı'nı tamamladı. Şirket birleşmeleri ve bölünmeleri, şirket değerlemesi, halka arz, tahvil ihracı, organizasyonel yapılanma ve sistem transformasyon ve konsolidasyon projelerinde önemli tecrübesi olan Güralp, 2015 yılında katıldığı Şişecam'da Temmuz 2021'den beri Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı.

Dr. Gökhan Ünüvar - Yıldızlar Yatırım Holding - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Lisans, yüksek lisans ve doktorasını ODTÜ'de yapan Ünüvar, 28 yıllık iş hayatına Koç Holding şirketlerinden Türk Traktör'de başlamış, OYAK'a bağlı Erdemir Grubu'nun İstanbul'daki merkezi finans yapısının oluşumunda görev almıştır. Daha sonra Hayat Kimya Türkiye'nin CFO'su olarak görev yapmış, şu anda, Yıldız Entegre, İstanbul Gübre Sanayi, ve Yıldız Demir Çelik gibi güçlü şirketleri çatısı altında toplayan Yıldızlar Yatırım Holding bünyesinde Grup Finans Başkanı / CFO olarak görev yapmaktadır.

Gülbin Uzuner Bekit - Akfen Holding - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Finans ve İK Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Uzuner Bekit, Grup kapsamında proje finansmanlarının temini, yönetimi, refinansmanı, hisse alım/satım süreçlerinin ve ilişkili finansmanların, ulusal ve uluslararası piyasalarda varlık/borç yönetiminin yanı sıra halka arz, tahvil ve eurobond ihraçları ile özelleştirme ve şirket yeniden yapılanma işlemlerini yürütmektedir.

Güneş Soytürk - Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Kariyerinin ilk 7 yılını KPMG'de denetimde geçiren Soytürk, 3.5 yıl Bosch Rexroth firmasında CFO olarak çalıştı. 2009-2016 arasında Bridgepoint Özel Sermaye Fonu iştiraki olan farklı TuvTurk grubu şirketlerinde Genel Müdür, YK üyesi, Denetim Kurulu üyelikleri yaptı. 2016-2022 arasında Bridgepoint Özel Sermaye Fonu iştiraki olan Peyman Kuruyemiş'te CFO'luk yaptı. 2023 Ocak ayından beri Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nde CFO olarak çalışmaktadır.

Hakan Ilgar - Securitas Türkiye - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. 2011 yılında Securitas ailesine katılmadan önce Deloitte ve Schlumberger'de görev yaptı. Aralık 2014'ten beri Securitas Türkiye CFO görevini yürütmekte olup, aynı zamanda Grup şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi. Bugüne kadar şirket satın almaları, entegrasyon planlarının uygulanması ve ERP dönüşüm projelerine liderlik etti. 2024'te tahsilat ve nakit yönetimi, stratejik dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanlarına odaklanmıştır.

Haluk Alperat - Kale Grubu - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

2007'de Kale Grubu'na katıldı. CFO görevini yürütmekte olup, aynı zamanda Grup şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi ve Kale Holding'de İcra Kurulu üyesi. Bugüne kadar birçok Halka Arz ve M&A projesinde yer aldı. Kale Grubu yolculuğunda önemli finansal projelere liderlik etti. 2021 yılında Grubun halka açılan ilk şirketi olan Kalekim A.Ş'nin halka arzında proje liderliği yaptı. 2023'te ise, grubun amiral şirketi Kaleseramik A.Ş'nin halka arzında proje lideri olarak görev aldı.

Hana Jalel - Vodafone Türkiye - İcra Kurulu Başkan Yardımcısı - Finans

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden sonra aynı üniversitede Ekonomi master programını tamamlayan Hana Jalel, kariyerine Alcatel-Lucent'ta başladı. Vodafone'a 2007'de katılan Jalel, Vodafone Türkiye'de ve Vodafone Grubu bünyesinde Ticari Finans Direktörlüğü, Güney Avrupa Bölgesi Denetim Direktörlüğü ve Finansal Planlama ve Analiz Direktörlüğü gibi çeşitli roller üstlendi. Jalel, Nisan 2022'de Vodafone Türkiye Finanstan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Hasan Melih Eren - Vaillant Group Türkiye - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. İşletme alanında yüksek lisansını, Finans alanında doktorasını tamamladı. KPMG'de çeşitli yöneticilik görevleri üstlendikten sonra, ısıtma sektörünün lider şirketi Vaillant Group bünyesine 2010'da katıldı. Üst düzey yöneticilik görevleri sonrasında, 2019 yılından beri Vaillant Group Türkiye & Export Bölgesinin CFO'luk ve YK üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Hüseyin Okur - Hayat - CFO ve İcra Kurulu Üyesi

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

ODTÜ İşletme Bölümü ve Koç Üniversitesi Executive MBA yüksek lisans programını bitirdi. 2014'te Molfix, Bingo, Papia, Molped, Familia, Teno, Focus, Joly ve Evony markalarının sahibi Hayat Holding'in hızlı tüketim şirketi olan Hayat Kimya bünyesine Türkiye operasyonlarından sorumlu CFO olarak katıldı. 2018'de ise İcra Kurulu Üyesi ve Global CFO görevlerini üstlendi. Son 15 yılda yatırımlarını ağırlıklı yurtdışında yapan Hayat Holding'in hızlı tüketim şirketi Hayat Kimya, 17 ülkede faaliyet gösteriyor.

İsmail Kerem Güzel - Limak Yatırım - Kurumsal Finans Grup Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Limak şirketler grubunda Kurumsal Finansman Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Grup bünyesinde bulunan birçok şirketin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyeliği görevini yürütmekte ve yönetiminde aktif olarak yer almaktadır. ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'nden mezun olduktan Sabancı Üniversitesi'nde Mühendislik Master ve MBA programlarını tamamlamış hali hazırda Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nde Doktora Tez çalışmalarını yürütmektedir.

Joel Zara - Shell & Turcas - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Yöneticilik mezunu. 1989'da Shell'de çalışmaya başlayan Zara, 30 yılı aşkın süren Shell kariyerinin yaklaşık 8 yılını geçirdiği Londra'daki merkez ofisinde yeniden yapılanma projesinde finanstan sorumlu Proje Müdürü olarak görev yaptı. Joel Zara 1 Şubat 2021 itibarıyla Shell & Turcas CFO görevine atandı.

Kerim Kemahlı - Nurol Holding - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Edinburgh, Heriot Watt Üniversitesi İşletme Lisansı BA (Hons) sahibi. 1990 - 2007 arası WestLB İstanbul şubesinde ve Finansbank'ta birçok farklı bölümde yöneticilik görevleri yürüttü. 2007'de Abalıoğlu Holding, 2009'da Çelebi Holding, 2010'dan itibaren ise Nurol Holding'de CFO'luk görevleri üstlendi. Halen Nurol Holding'de CFO'luğun yanı sıra çeşitli Nurol Grubu iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyesi görevinde.

M.Sabri Tütüncü - Kibar Holding - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

TED Ankara Koleji, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Leicester Üniversitesi'nde MBA programını tamamladı. 1994'te iş hayatına başladı ve son olarak Akbank'ta Kurumsal Krediler ve Proje Finansmanı Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Kasım 2012'de Kibar Holding Finans Bölüm Başkanlığı görevine getirilen Tütüncü, 23 Şubat 2015 itibariyle, Kibar Holding CFO'su olarak atandı.

Mehmet Çalık - Akdeniz Chemson - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu. 5 yıl PwC Bağımsız Denetim bölümünde görev almıştır. Ardından sırasıyla, Borusan Kerim Çelik'te Mali İşler Müdürü, DowAksa'da Finansal Kontrolör, Doğanlar Holding'de CFO rolünü yürütmüştür. 2018 yılında Akdeniz Chemson çatısı altında OYAK ailesine katılan Çalık, Akdeniz Kimya ve Chemson'un birleşme sürecinde aktif rol oynamış ve Global Mali İşler ve Bilgi Teknolojileri yapısını kurmuştur.

Dr. Mehmet Önder Kutman - Otokoç Otomotiv - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

1995-2009 arası Koç Holding'de Denetim ve Finans Başkanlığında çeşitli görevlerde bulundu. 2009'dan bu yana Otokoç Otomotiv Mali İşler GMY CFO olarak görev yapmaktadır. Kutman aynı zamanda Otokoç Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir. 2023 yılında, şirketin çevik dönüşüm süreci kapsamında unvanı Finans ve Mali İşler Lideri olarak güncellenmiştir. Farklı yurt dışı ülkelerdeki iştiraklerde YK üyelikleri bulunmaktadır.

Mert Yaycıoğlu - Enerjisa Üretim - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

ODTÜ İşletme mezunu. Kariyerine PwC'de başlayan Yaycıoğlu, 25 yıllık iş deneyimi sırasında denetim, muhasebe standartları, raporlama ve planlama, kontrol, proje kontrolü, finansman, dijital dönüşüm, stratejik planlama, şirket birleşmeleri ve satın almaları, halka arz ve tedarik zinciri/satın alma konularında uzmanlaştı. 2009 itibariyle Enerjisa'nın bütün iş birimlerinde finans ve tedarik zinciri/satın alma alanlarında üst düzey yönetici rolleri aldıktan sonra 2021'de Enerjisa Üretim'in CFO'su olarak göreve başladı.

Doç. Dr. Murat Şeker - Türk Hava Yolları - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Temmuz 2016'dan bu yana Türk Hava Yolları CFO'su, Mart 2021 itibariyle de Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi olarak görev yapmaktadır. Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun olan Doç. Dr. Şeker, Sabancı Üniversitesi'nden Ekonomi Master derecesini ve Minnesota Üniversitesi'nden Ekonomi alanında doktora derecesini almıştır. Şeker, 2008-2013 arasında Dünya Bankası'nda, 2013-2016 arasında da Ziraat Bankası'nda görev yapmıştır.

Mustafa Günbulut - Sanko Holding - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Texas Üniversitesi'nde Finans ve Muhasebe alanlarında yüksek lisansını tamamladı. Deloitte LLP Dallas ofisinde kıdemli mali denetçi olarak çalıştı. Sanko Holding bünyesinde Holding Finans üst düzey yöneticiliği dahil farklı iştiraklerde Yönetim Kurulu üyelikleri görevinde bulunan Günbulut, Sanko Holding CFO görevini yürütmektedir. US Teksas Eyalet Muhasebe Kurulu'ndan Yeminli Mali Müşavirlik Lisansı sahibi.

Mustafa Serdar Başoğlu - OYAK Maden Metalurji - Grup CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

İşletme yüksek lisans mezunu olan Başoğlu, Erdemir'de 2004 yılında başladığı kariyerinde son 4 yıldır OYAK Maden Metalurji şirketlerinin Grup CFO'luğu görevini yürütüyor. Türkiye'nin lideri ve Avrupa'nın 4 büyük üreticisi Erdemir, sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda yatırımlarına devam ederken, Başoğlu, yatırımların ve şirket satın almaların finansmanı, hazine, risk, vergi, yatırımcı ilişkileri, raporlama fonksiyonlarına ve net sıfır emisyon yol haritası çalışmalarına liderlik ediyor.

Neslihan Döngel Özlem - Brisa Bridgestone - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Bilkent Ekonomi Bölümü mezunu. 2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde Executive MBA derecesini aldı. İş hayatına 2005 yılında PwC'de başlamış, 2009 yılında Sabancı Holding bünyesine geçmiş ve bugüne kadar Sabancı Holding, Enerjisa Enerji, Enerjisa Üretim şirketlerinde çeşitli üst düzey finans rollerinde görev almış olup 2022 yılından günümüze Brisa Bridgestone Sabancı A.Ş.'de CFO olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Ageas ve Çimsa Yönetim Kurulu üyelikleri yapmıştır.

Onur Çevikel - AG Anadolu Grubu Holding - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

İstanbul Üni. İng. İşletme mezunu. Kariyerine Ermenegildo Zegna'da Finans Uzm. olarak başladı.1995'ten itibaren Efes İçecek Grubu Finans Uzm., Coca-Cola Kuban Bottlers Finans Müd., Coca-Cola Rostov Bottlers CFO, Efes Rusya CFO ve Efes Rusya Operasyon Dir. görevlerinde bulundu. 2011'de Rusya'da SAB Miller Plc ile birleşme sürecini koordine etmek üzere Entegrasyon Dir. olarak atandı. 20132018 yıllarında Anadolu Efes'te CFO görevi yaptı. 2019'dan beri Anadolu Grubu CFO'su görevinde.

Orhun Köstem - Sabancı Holding - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Anadolu Grubu'nda Efes Breweries International ve Coca-Cola İçecek'te CFO olarak çalıştıktan sonra Anadolu Efes'te de aynı rolü üstlenmiştir. 2021'den itibaren Sabancı Holding Finans Grup Başkanı. Ayrıca Carrefoursa ve diğer bazı Grup şirketlerinde yönetim kurulu başkanlıkları ve üyelikleri bulunmaktadır. Sektördeki uzmanlığı sayesinde çok sayıda ödül kazanmıştır.

Özgür Çetinkaya - TAB Gıda - Co-CEO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

2023'ten itibaren TAB Gıda Finans, Mali İşler, Franchise ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür. 30 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Çetinkaya, inovasyon, Fin-tech ve büyüme odaklı proje yönetiminde etkin rol oynadı. UFRAD, GPD, BMD Yönetim Kurulu Üyesi. ODTÜ Ekonomi Bölümü'nü bitirdikten sonra 2001'de Bilgi Üniversitesi'nde Executive MBA, 2012'de Pazarlama İletişimi dallarında yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede doktora çalışmalarına başladı.

Özgür Tokgöz Altun - Boyner Grup - CFO ve İcra Kurulu Üyesi

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

ODTÜ mezunu olan Altun, kariyer hayatına KPMG Denetim Bölümünde başladı. 27 yıllık kariyerinde telekom, medya ve perakende sektörlerinde üst düzey finans rolleri üstlendi. Altun, Nisan 2020'den itibaren Boyner Grup CFO ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Öncesinde Vodafone ve Hürriyet'te Finans'tan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı; Turkcell'de Finans Direktörü olarak çalıştı. Boyner Büyük Mağazacılık, Altınyıldız, Hopi, BR Mağazacılık ve Yüzde 30 Kulübü yönetim kurulu üyesidir.

Özkan Çimen - Arçelik - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi mezunu. Kariyerine 1999'da Koç Holding Denetim Grubu Başkanlığı'nda Denetim Asistanı olarak başladı. 2002-2008 arasında Koçtaş'ta Mali İşler Yöneticisi, 2009-2011 arasında Best Buy Türkiye'de Finans Yöneticisi olarak çalıştı. 2012'de Arçelik'e katılan Çimen, Vergi ve Teşvik Yöneticisi, Fiyat Maliyet Analiz Yöneticisi, İç Denetim Yöneticisi, Kurumsal Risk Direktörü, Mali İşler Dir. ve Finansman ve Kurumsal Risk Dir. görevlerinin ardından 2022'den bu yana Arçelik CFO'su olarak görevini sürdürmektedir.

Özlem Yeşildere - Mey Diageo - Finans ve Dijital Transformasyondan Sor. GMY

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

20 yıl çok uluslu kurumlarda, farklı coğrafyalarda kritik yönetim rolleri üstlendikten sonra, özel sermaye portfolyo şirketlerinin dönüşümlerinde etkin rol oynamıştır. Mey Diageo'da Finans ve Dijital Dönüşüm konularına liderlik etmektedir. Ünlü & Co Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi ve Yeniden Biz Yönetim Kurulu Başkanıdır. Günyüzü Derneği kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. Karar sistemleri hızlandırma, organizasyon kurma, yürütme, transformasyonların hayata geçirilmesi konularında farklı sektörlerde derin deneyimleri vardır.

Polat Şen - Koç Holding - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini ise Bradford Üniversitesi Uluslararası Finans bölümünde tamamladı. Kariyerine 2000 yılında Koç Holding'de başladı. Arçelik'te İç Denetim Yöneticisi, Grundig'de Finans ve Mali İşler Grup Direktörü olarak görev yaptı. 2010 - 2015 arası satın alma direktörü ve 2015'ten itibaren CFO'luk görevinde yer alan Şen, Nisan 2022'den beri Koç Holding CFO'su.

Sedef Ataman - BSH EV Aletleri - Gelişen Pazarlar Bölgesi (REM) CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

ODTÜ Endüstri Mühendisliği ve Bilkent MBA mezunu. Mayıs 2021'den bu yana BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CFO ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürütüyor. İş yaşamına Procter & Gamble'da başlayan ve burada 28 yıl süren kariyerinde İngiltere, Türkiye, Orta Asya, Belçika ve İsviçre'de çeşitli birim ve bölgelerden sorumlu CFO olan Ataman, P&G temizlik ürünleri bünyesinde son olarak Global Temizlik Ürünleri CFO rolünü üstlendi.

Teymur Abasguliyev - SOCAR Türkiye Enerji - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Kariyerine PwC'de başladı ve şirketin Orta ve Doğu Avrupa'daki enerji grubu ortağı oldu. Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi'nin (SOCAR) Türkiye'deki Yatırım Şirketi olan SOCAR Türkiye'nin CFO görevini sürdüren Abasguliyev, toplam yatırım değeri 10 milyar doları aşan portföye finansal gözetim ve liderlik sağlıyor. Grup düzeyindeki görev ve sorumlulukları arasında stratejik ve dönüştürücü girişimlere liderlik etmek, grubun sermaye yapısını optimize etmek, grup portföyünün değerini en üst düzeye çıkarmak ve sürdürülebilirliği sağlamak yer almaktadır.

Tuba Bastan - Procter & Gamble - Türkiye ve Orta Doğu Kafkaslar Bölge CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği'ni bitirdikten sonra Procter & Gamble'da Finansal Analist olarak çalışmaya başladı. 2005'ten beri P&G'de birçok farklı görevde bulundu. Coğrafi olarak farklı işlerde farklı zamanlarda Türkiye Kafkaslar, Avrupa ülkeleri, Afrika, Arabistan ve gelişmekte olan pazarlar dahil farklı görevler üstlendi. Bundan önceki görevinde Güney Doğu Avrupa Bölge CFO'su olarak Romanya'da çalıştı ve son 1.5 senedir Türkiye ve Orta Doğu Kafkaslar Bölge CFO'su olarak görev almakta.

Tülin Mede Esmer - Mercedes-Benz Türk - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

1994 yılında katıldığı Mercedes-Benz Türk'ün farklı finans ve mali kontrol bölümlerindeki görevlerinin ardından, Daimler AG'nin İtalya'daki grup şirketi EvoBus'ta CFO; Almanya'daki merkezinde Mali Kontrol ve Raporlama Yöneticiliği görevlerini üstlendi. Aksaray Kamyon Fabrika kapasitesinin yüzde 50 oranında yükseltilmesi projesinde Daimler Truck İcra Kurulu’nu 130 milyon euro'luk yatırım için ikna etmiştir. Mercedes-Benz Türk'ün ilk kadın ve Türk CFO'su ve İcra Kurulu üyesi olarak kariyerine devam etmektedir.

Ümit Uluçam - Sarkuysan Grubu - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra ODTÜ İşletme bölümünden mezun olmuş daha sonra MBA yüksek lisans yapmıştır. 2013 yılından beri bakır sektörünün lideri konumundaki Sarkuysan Grubu'nda Grup CFO'su olarak çalışmaktadır. Grubun değer yaratımı bazlı büyüme ve stratejik planlarının oluşturulması, bu doğrultuda yatırım, sermaye, finansman ve risk yönetimi politikaları geliştirilmesi ve uygulamasından sorumlu olarak, Dijitalleşmeyi ve Sürdürülebilirliği odağına alarak verimliliği ve kârlılığı artırıcı projelere liderlik ediyor.

Volkan Özkan - Kordsa - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu. İş hayatına 2001 yılında JICA'da başlamıştır. Kordsa'ya 2003 yılında katılan Özkan, sırasıyla Kocaeli Fabrika Finans Müdürlüğü, Global Finans Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. 2014-2017 arasında Endonezya bağlı ortaklığında Finans Direktörlüğü görevinde bulunduktan sonra, 2017-2020 arasında CFO olarak görev yapmıştır. 2020-2022 döneminde EMEA operasyonlarından sorumlu COO görevi sonrasında Eylül 2022 itibariyle CFO olarak görevine devam etmektedir.

Zeynep Sarsan - Assan Alüminyum - CFO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı. Yeditepe Üniversitesi'nde MBA yaptı. Nexans, Praktiker, Alcatel, Lucent gibi çok uluslu ve halka açık firmalarda hem lokal, hem de global fonksiyonlarda görev aldı. 2013 yılında Kibar Holding grup şirketlerinden Assan Hanil'de Kurumsal Fonksiyonlar Dir. olarak çalışmaya başladı. Sırasıyla Kibar Holding Mali İşler Dir., Assan Panel Mali İşler GMY, İspak Esnek Ambalaj Mali İşler GMY pozisyonlarında görev aldı. 2018 itibariyle Assan Alüminyum Mali İşler GMY olarak görev almakta.

PEKİ BU SEÇİM NASIL YAPILDI? 

DataExpert iş birliğinde BMI tarafından bu yıl 8. kez yürütülen “En Etkin 50 CFO” Araştırması kapsamında, Türkiye’de açıklanan 500 listeleri, borsaya kote şirketler, holdingler ve araştırmaya yapılan başvurular baz alınarak 900’ün üzerinde organizasyon belirlendi.

Cirosal büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, organizasyonun sektördeki repütasyonu yönlerinden araştırmaya dahil edilen 500’ün üzerinde organizasyonun en üst düzey finans yöneticisine ulaşıldı.

Organizasyonlarda fonksiyon liderinin artan önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan listede eşit rekabet koşulları sağlanması amacıyla, finans şirketleri araştırma kapsamı dışında tutuldu. Adaylar belirlenirken, görev süresi 1 yıldan kısa olan ve araştırmada yer almak istemeyen yöneticiler kapsam dışı bırakıldı.

Adaylardan, performans ve iş deneyimlerine ek olarak; dijital dönüşüm ile geçirdikleri değişimlere ilişkin bilgiler temin edildi. Temin edilen bilgiler, Danışma Kurulu tarafından analiz edildi. Danışma Kurulu’nun oylama ve değerlendirmeleri sonucunda performanslarıyla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belirlendi.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CFOsu

CFO SUMMİT 2024 

En Etkin 50 CFO Ödül Töreni, 22 Mayıs Çarşamba günü Mandarin Oriental Bosphorus Otel’de düzenlenecek CFO Summit 2024’te gerçekleşecek. Türkiye'nin finans alanındaki önemli karar alıcılarına ve düşünce önderlerine ev sahipliği yapacak CFO Summit 2024’te 23’ün üzerinde üst düzey konuşmacı yer alacak.