Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bodrum’da bu hafta sonu gastronomi, çağdaş sanat ve canlı müzik ile ilgili, farklı ülkelerden birçok isim buluşuyor.

MedBodrum, Cuma akşamı Bodrum Kalesi’nde Mercan Dede ve İlhan Erşahin’in müzik performansıyla başlıyor.

Yeni uluslararası festival: MedBodrum

Daha sonra Türkbükü’nde devam ediyor.

Cuma akşamı Maça Kızı’nda Jane Neal ve Fru Tholstrup’un ‘Ignite the Senses’ adlı sergisi açılıyor.

Peki ama sergide hangi sanatçıların işleri yer alıyor?

Marina Abramović, Helen Beard, Mircea Cantor, Jake Chapman, Charlotte Colbert, Jack Coulter, Martin Eder, Maryam Eisler, Antony Gormley, Alistair Guy, Matouš Háša, Krista Kim, Kate MccGwire, Vicken Parsons, Miguel Angel Payano Jr., Rony Plesl, Antonio Santin, Fredrikson Stallard, Gabriela Vanga ve Mariano Vivanco.

Haberin Devamı

Sergi sonrasında düzenlenecek özel yemek için Maça Kızı’nın Michelin yıldızlı şefi Aret Sahakyan’a dünyaca ünlü usta şefler Tekuna Gachechiladze, Deepanker Khosla, Michael Van Der Kroft eşlik ediyor.

Geceye Bob Marley’nin müzisyen torunu Skip Marley ve sonrasında DJ Mëstiza müzik performanslarıyla katılacak.

Cumartesi akşamı ise serginin Villa Maça Kızı’ndaki bölümü açılacak.

Gabriela Vanga’nın performans sanatı izlenilecek.

Sonrasında Villa Maça Kızı’ndaki yemekte şef Carlo Bernardini’ye şefler Fabrizio Marino ve Alejandro Serrano eşlik edecek.

Müzik ise Natalie Clavier & LouLou of Thievery Corporation ile başlayacak, Gioli & Assia ve Natasha Diggs ile devam edecek.

Pazar sabahı Akdeniz Koruma Derneği ile Türkbükü kıyılarını temizleyerek güne başlanacak.

Öğle Aret Sahakyan, Carlo Bernardini, Enrico Cerea, Dimitris Chronopoulos, Tekuna Gachechiladze, Deepanker Khosla, Jonny Lake, Fabrizio Marino, Alejandro Serrano, Michael Van Der Kroft ve Jean Paul Veziano’nun hazırladığı açık büfe yemek gerçekleşecek.

Akşamüstü ise Bebel Gilberto’nun müzik performansı var.

Maça Kızı’nın yaratıcısı Sahir Erozan’ın Türkiye’nin önde gelen isimleriyle kendi uluslararası çevresini dünyanın farklı şehirlerinde bir araya getirmesi, birçok büyük kurumun yapmaya çalıştığı tanıtımdan çok daha etkili.

Haberin Devamı

Hatırlayacaksınız, Aralık 2022’de sanat fuarı Art Basel Miami sırasında sanatçı Elif Uras’tan mimar Ahmet Alataş’a, şef Aret Sahakyan’dan master sommelier İsa Bal’a kendi alanlarında önde gelen isimler, Sahir Erozan sayesinde Miami’de bir araya geldi ve dört günlük bir pop-up mekân yarattı.

Sahir Erozan MedMiami ile Akdeniz ruhunu Miami’ye taşıdı.

Şimdi ise gastronomi, sanat, eğlence ve sürdürülebilirlik konularını bir araya getiren MedBodrum’un amacı Bodrum’un uluslararası görünürlüğünü artırmak.

Bu yıl Maça Kızı ve Villa Maça Kızı’nda gerçekleşecek konuk şeflerin, sanatçıların, müzisyenlerin ve DJ’lerin katılacağı etkinliğin zaman içinde Bodrum’un başka klasikleşmiş mekânlarına da yayılması hedefleniyor.