Son dakika probiyotik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan probiyotik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan probiyotik haber sayfamızda...
Cayır cayır yağ yaktıran karışım! Metabolizmayı hızlandırıyor, kilo verdiriyor
Son yıllarda sağlıklı yaşam ve ideal kiloya ulaşma çabaları, birçok insanın öncelikli hedefi haline geldi. Bu hedefe ulaşmak için birçok farklı yöntem ve ürün denense de doğal ve etkili çözümler her zaman tercih ediliyor. Son dönemde popülerlik kazanan bu karışım ise metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olmasıyla dikkat çekiyor.
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar
Doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek uygulamaları günümüzde tercih ediliyor. Tüp bebek tedavisi konusunda kulaktan dolma bilgiler ise çiftleri olumsuz etkiliyor.
Canan Karatay 'Safra kesesi alınanlar yemesin' dedi! Bağırsakları mahvediyormuş
Düzenli bir sindirim sistemine sahip olmak için öncelikli olarak birçok organın iyi çalıştığından emin olunması gerekir. Prof. Dr. Canan Karatay eksik organların bağışıklık sisteminde ne gibi sorunlara yol açabileceğini ve alınabilecek önlemleri tek tek anlattı.
DNA’nızı bozmayın
Zerdeçal kadar masum sandığımız bir bitkiden tutun da ozon tedavisine kadar ‘zararsız’ diye düşündüğümüz ‘tedavi yöntemi’ DNA’nıza zarar verebilir.
Dünya Mimarlığının En İyileri
Global mimarlık ortamının en kapsamlı etkinliklerinden biri olan Dünya Mimarlık Festivali (WAF) 29 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında Singapur’da gerçekleşti. Mimarlık gündeminin nabzının tutulduğu festivalde farklı kategorilerde büyük ödüle layık görülen projeleri derledik.
Yoğurda hücum! Üretim arttı ihracat yükseldi...
Türkiye’de yoğurt üretimi artıyor, ihracatı yükseliyor. Tüketicilerin farklı çeşit yoğurtlara ilgisi çoğalırken son dönemde az yağlı yoğurt büyük talep görüyor.
Hastalıklara karşı koruyor! ‘Güçlü bağışıklık sisteminin sırrı renkli beslenmek’
Akdeniz tipi beslenmenin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Sena Pekşen, “Akdeniz tipi beslenme, mikrobiyota çeşitliliğini artırır, probiyotik bakterileri sağlar ve bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Renkli ve çeşitli yiyecekler tüketmek, güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmanın önemli adımlarındandır” dedi.
Zayıflamak için nohut yiyin
Araştırmalar, lif bakımından zengin bir beslenme tarzının, bağırsak kanseri de dahil birçok hastalığa yakalanma riskini azalttığı gibi zayıflattığını da gösteriyor.
Pik yapan gribin, Kovid'in şifası! Doğal antibiyotikler: 'Çaya katsanız yetiyor'
Bitmeyen hapşırık, akan bir burun, boğazda kaşıntı, öksürük ve halsizliğe neden olan üst solunum yolu enfeksiyonları her 10 kişiden 3’ünün kapısını çalıyor. Ancak kışın artan hastalıkların şifasını yine doğa bize sunduğu besinlerle veriyor. Mevsim sebzelerinin kendilerine has olağanüstü faydalı özellikleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, virüslere karşı etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanan doğal antibiyotikleri açıkladı.
Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak
Kabızlık, sindirim sisteminin düzensiz çalışması sonucu ortaya çıkan günümüzde yaygın bir sorundur. Genellikle önemli bir nedeni olmayan kabızlık yine de rahatsız edici olabilir. Ancak ne yaparsam yapayım kabızlığım geçmedi diyenlerdenseniz bu kürü gece bir kase tüketin. Yoğurdun içine 3 kaşıp karıştırıp yiyince sabaha bir şey bırakmıyor.
Bağışıklığı güçlendir hastalıklardan korun
Sonbahar mevsiminin gelmesiyle grip ve nezle şikâyetlerinde artış gözlemlenirken uzmanlar, mevsimsel geçişlerden kaynaklı sağlık sorunları yaşanmaması için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Peki bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir.
Egzamayı yok edecek güçte! Önce bağırsağı, sonra da cildi temizleyen reçete
Cilt sorunlarını tedavi etmek için çeşitli ürünler kullanılsa da çoğu zaman verimli olmayabiliyor. Bunun nedeni ise cilt problemlerinin bağırsakla olan ilişkisinde yatıyor. İşte uzmanların önerdiği egzamayı ortadan kaldıran, önce bağırsakları iyileştiren yoğurt detayı.
Tarladan sofraya Adana’dan dünyaya
Mor havuç olarak da anılan şalgam, turpgillerden bir kış sebzesi. Şalgam suyu olarak başta kebap eşlikçisi olmak üzere o kadar fazla yemeğe uyum sağlıyor ki, artık farklı damak tatlarına hitaben gurme versiyonları dahi üretiliyor.
Yoğurt gerçeği: Türkler karıncayla mayaladı! 'Sütten yapıldı ama sütten daha faydalı'
İlk izleri 7 bin yıl önce Mezopotamya’da keşfedilen yoğurt bugün Türklerle özdeşleşmiş durumda. Peki inek, manda, keçi gibi çeşitlere sahip yoğurdun hangisi daha faydalı? Neden süt laktoz intoleransı yaratırken, sütten yapılan yoğurt herhangi bir sıkıntıya yol açmaz? Tarihten bu yana yoğurdun vücutta yarattığı etkileri Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut'a sorduk.
Probiyotik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.