Gündem Evsizler için... ‘Mobil banyo’

Evsizler için... ‘Mobil banyo’

16.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Dairesi’nin “Mobil Banyo Projesi”yle, İETT otobüsü evsizler için kişisel bakım merkezine dönüştürüldü.

Evsizler için... ‘Mobil banyo’

GÜLDEN ÇOKTAN/İSTANBUL- İlk olarak “Temizlen Giyin Çık” ismiyle Sağlık Dairesi Başkanlığı İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü’nce çalışılmaya başlanan proje kapsamında İETT’den tahsis edilen özel donanımlı otobüs hizmete hazır hâle getirilirken içinde evsiz kişilere hizmet vermek üzere psikolog ve sosyologlar da bulunacak.

Haberin Devamı

Kuaför, mutfak

Proje kapsamında faaliyet gösterecek olan otobüslerde 2 adet tuvalet, 2 giyinme bölmeleri, 2 kuaför, 2 duş, mutfak, dinlenme alanı, karavanlarda bulunan benzer bir sistem ile duş ve atık suların kanalizasyona aktarılabileceği bir sistem, havalandırma ve ısıtma sistemi, 2 de sosyal inceleme odası ve depo bölümü yer alacak.

İstanbullunun fikriydi

İBB Bütçem İstanbul kapsamında İstanbulluların önerisiyle tasarlanarak hayata geçirilen projenin pilot olarak tek otobüs ile başlatılması, sonrasında özel olarak tasarlanacak başka araçlarla sayının artırılması planlanıyor. “İstanbul Mobil Banyo Projesi” ile bu aydan itibaren İstanbul’un çeşitli meydanlarında yıl boyunca evsizlere hizmet verecek.

Yazarlar