Diğer TYF Başkanı Akdurak: Her şey değişti, hedefimiz değişmedi!

TYF Başkanı Akdurak: Her şey değişti, hedefimiz değişmedi!

05.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Paris Olimpiyatları’na gidecek Yelken Milli Takımı’nın tanıtıldığı etkinlikte konuşan TYF Başkanı Özlem Akdurak, “Tokyo’dan sonra sınıflar, ekipmanlar her şey değişti. Sporcularımız yeni bir sayfa açtı, yılmadan çalışarak, 6 disiplinde 8 kota aldı. Gerçekten bu başarı için onları kutlamamız gerekiyor” dedi.

TYF Başkanı Akdurak: Her şey değişti, hedefimiz değişmedi

2024 Paris Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı... Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, dev organizasyonda ülkemizi temsil edecek Yelken Olimpik Takımı da hafta içinde düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Haberin Devamı

Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Yelken Milli Takım Lojistik Sponsoru Arkas Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selma Altay Rodopman, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Bora Bahçetepe ve Galatasaray Yelken Şube Menajeri Ayça Ark katıldı.

Tokyo’nun ardından Paris’te de 8 sporcu ile madalya aramalarının büyük bir başarı olduğunu belirten TYF Başkanı Özlem Akdurak, “Aslında bu hikayeyi daha iyi anlatmak için Tokyo’dan dönüşümüze gitmemiz gerekiyor. Çünkü Dünya Yelken Federasyonu’nun aldığı kararla 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde sınıflar, ekipmanlar her şey değişti... Bu da yepyeni bir sayfa açmamızı gerektiriyordu. Buna rağmen sporcularımız, antrenörlerimiz büyük bir emek verip kota almayı başardı. Onlar önce kendi inandı, sonra bizi inandırdı ve hep beraber halkanın parçalarını bir araya getirdik” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Akdurak şöyle devam etti: “Tabii ki daha gidecek çok yolumuz var. Ama bunun yanında çok da genç bir kadromuz var. Bunun yanında alttan gelen sporcularımız da var. Bu bizi gerçekten çok mutlu ediyor, geleceğe daha umutla bakmamızı ve yakalanacak başarılar için daha ümitli olmamızı sağlıyor. Bahsettiğimiz değişimle işimiz biraz daha zorlaştı Paris’te fakat, hem federasyonumuz, hem antrenörlerimiz, hem de sporcularımız madalya için son saniyeye kadar çalışacak. Ben inanıyorum ki Tokyo’da özellikle Alican Kaynar ile yaklaştığımız madalyayı Paris’te kazanıp bir ilki başaracağız.”

GENÇLİK VURGUSU

TYF Başkanı Özlem Abbudak göreve geldikleri günden itibaren gençler için çok başarılı bir sistem kurduklarını belirtti. Akdurak, “Sistemi güzel kurunca, genç sporcuların seçiminde adil davranıp onların başarılı olmasını sağlayınca madalyalar da geldi. Bizi 8 sporcuyla Paris’e gitmemizden önce bu sporcular arasında gençlik sınıflarında aldıkları derecelerle kota kazanan sporcularımızın olması. Bu bizim 2028 ve 2032 olimpiyatları öncesinde daha mutlu ve umutlu olmamızı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

TYF Başkanı Özlem Akdurak, her zaman yanlarında olan destekçilere de teşekkür etti. Akdurak, “Eylül 2021 tarihinden bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Toto Teşkilat Başkanlığımız, Türkiye Milli Olimpiyat Komitemiz, Lojistik sponsorumuz Arkas Holding, Sportif Kadrolarımız, Kulüplerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 8 sporcumuz Paris’e gidiyor. Biz tabii ki her zaman çalışıyoruz. Ama destek de önemli. Bu yönden çok şanslıyız. Bu başarıda emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TYF Başkanı Akdurak: Her şey değişti, hedefimiz değişmedi

İLK 10'A GİRDİK

Seçme yarışları sonucunda altı disiplinde sekiz sporcumuz Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek. Yelken branşında yarışmak üzere kota alan 63 ülke içerisinde en fazla sporcu ile oyunlara katılan on ülke arasında yer alan Türk Yelken Olimpik Takımı’nda şu isimler bulunuyor:

Haberin Devamı

Ecem Güzel (ILCA 6 sınıfı), Yiğit Yalçın Çıtak (ILCA 7 sınıfı), Beste Kaynakçı (Nacra 17 sınıfı), Alican Kaynar (Nacra 17 sınıfı), Derin Atakan (Formula Kite sınıfı), Deniz Çınar (470 Mix sınıfı), Lara Nalbantoğlu (470 Mix sınıfı), Merve Vatan (IQ Foil sınıfı).

TYF Başkanı Akdurak: Her şey değişti, hedefimiz değişmedi

Öte yandan sporcuları olimpiyatlara hazırlayan Türk Milli Takım Antrenörleri de TYF Sportif Direktörü Tayfun Erey, ILCA 6 sınıfı Antrenörü Kemal Muslubaş, ILCA 7 sınıfı Antrenörü Mustafa Çakır, IQ Foil sınıf Antrenörü Ferit Ercan ve Nacra 17 sınıf Antrenörü Mustafa Sergen Birincioğlu’ndan oluşuyor.

"ALİCAN 20 KİLO VERDİ"

Tokyo’da madalyaya çok yaklaşan Alican Kaynar’ın büyük değişimi de dikkat çekti. TYF Başkanı Akdurak, milli sporcunun büyük bir özveri gösterdiğini ve tam 20 kilo verdiğini ifade etti.

Sporculardan bazıları sınıf ve ekipman değiştirirken, tecrübeli isimlerden biri olan Alican Kaynar’ın değişimi dikkatlerden kaçmadı. TYF Başkanı Özlem Akdurak, tam 20 kilo veren milli sporcu için şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Aslında sporcuların ne kadar zor dönemden geçtiklerinin en iyi örneklerinden biri de Alican Kaynar’ın yaşadıkları. Aslında onun bu macerası Tokyo Olimpiyatları’ndan dönerken uçaktaki verilen ikramı bile yememekle başladı. Bir hedef için yola çıkıldı ve Alican bunu başardı. Sanıyorum 20 kilo verdi sporcumuz, değişimini burada onu tanıyanlar bile fazlasıyla farketti.”

Alican Kaynar ise yaşadığı büyük değişimle ilgili, “Tabii ki kolay olmadı. Ama sorumluluk alıp, acil bir karar verip yeni düzene alışmalıydım. Bu yaptık. Spor Bakanlığı, federasyonumuz, kulübüm Fenerbahçe, destekçimiz Doğuş hep yanımdaydı. Başkanımız Özlem Hanımı’nda dediği gibi 20 kilo verdim. Paris Olimpiyatlarına gelirsek tabii ki madalya şansımız var. Hem diğer sporcularımız hem de partnerim Beste Kaynakçı ve ben bunun için elimizden geleni yapacağız. Biz Nacra 17 sınıfına emekleyerek başladık, geçen sene yürüdük, şimdi koşmaya başladık. Daha önümüzde üç aylık bir zaman daha var. Paris’te neler yapacağız göreceğiz” diye konuştu.

Genç jenerasyonun çok iddialı olduğunu da dile getiren Kaynar, “Paris için umutluyuz ama genç jenerasyonumuz çok başarılı sonuçlar alıyorlar. Onlar bizim başlattığımız bu yolda çıtayı daha yukarı çıkararak gelecek olimpiyatlarda madalya kazanacaklardır” dedi.