Turkish Airlines Euroleague Panathinaikos'tan Maccabi maçının sonucuna itiraz! EuroLeague'de hakem kararları damga vurdu

Panathinaikos'tan Maccabi maçının sonucuna itiraz! EuroLeague'de hakem kararları damga vurdu

01.05.2024 - 07:47 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague Playoffları’ndaki üçüncü maçında Panathinaikos ile Maccabi karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Maccabi kazanırken hakemö kararları maça damga vurdu. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi, karşılaşmanın sonucuna itiraz etti.

Panathinaikostan Maccabi maçının sonucuna itiraz EuroLeaguede hakem kararları damga vurdu

Ergin Ataman'ın takımı Panathinaikos deplasmanda Maccabi Tel-Aviv ile karşı karşıya geldi. Belgrad'da oynanan karşılaşmada Panathinaikos'u 85-83 mağlup eden Maccabi seride 2-1 öne geçti.

Haberin Devamı

SONUCA İTİRAZ

Eurohoops'ta yer alan habere göre Panathinaikos, karşılaşmanın ardından maç sonucuna resmi olarak itiraz etti. Bu itirazın gerekçesi olarak ise son bölümdeki iki pozisyon gösterildi.

HAKEM KARARLARI DAMGA VURDU

Bitime 15 saniye kala Mathias Lessort, Lorenzo Brown’un turnikesini blokladı. Bu pozisyona hakemler, ilk olarak Lessort’un bloğu top cama değdiren sonra yaptığını gerekçe göstererek sayı verdiler. Pozisyon izlendikten sonra hakemler sayıyı iptal edip bloğun temiz olduğuna karar verdiler ve oyun, hava atışıyla devam etti.

Hava atışını Maccabi‘nin kazanmasının ardından Lorenzo Brown, faul alarak çizgiye gitti. İsrail ekibi, Brown’un ikide iki atmasıyla birlikte maçı 85-83 kazandı.

Haberin Devamı

Yunan ekibinin itiraz ettiği 2. pozisyon ise bitime 55 saniye kala yaşanan pozisyondu. Maçın hakemleri, Maccabi’de Josh Nebo’nun açık şekilde çizgiye basmasına rağmen pozisyonu görmediler ve oyunu devam ettirdiler.

Panathinaikostan Maccabi maçının sonucuna itiraz EuroLeaguede hakem kararları damga vurdu

HAKEME TEPKİ

Öte yandan Yunan ekibi Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos ise sosyal medya hesabından hakem kararlarına sert tepki gösterdi.