Galatasaray Gomis sözünü sakınmadı: Galatasaray formasını taşıyamayacak isimler vardı

Gomis sözünü sakınmadı: Galatasaray formasını taşıyamayacak isimler vardı

01.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın eski golcüsü Bafetimbi Gomis çok konuşalacak açıklamalarda bulundu. Icardi ve Fatih Terim hakkında konuşan Gomis, ikinci transferindeki olayları anlattı.

Gomis sözünü sakınmadı: Galatasaray formasını taşıyamayacak isimler vardı

Galatasaray'ın eski futbolcusu Bafetimbi Gomis, Fransız basınına açıklamalarda bulundu. Japonya'nın Kawasaki Frontale takımında forma giyen Gomis hem Icardi hem yaşadığı şampiyonluklarla ilgili konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKLER KOCA YÜREKLİ, ICARDI'YE HAK ETTİĞİ SEVGİYİ VERDİ
Gençlere yol göstermek, Icardi gibi yıldızlara yardımcı olmak.. ya da top atmayan, grup içinde sorun çıkaran isimlerle gidip konuşmanız gerekiyor vs. Bir noktada takım ve antrenör arasında bir köprü rolünüz oluyor. Icardi’nin PSG’de göremediği sevgiyi hissetmeye ihtiyacı vardı. Türkler de koca yürekli, duygusal insanlar oldukları için Icardi’ye hak ettiği sevgiyi verdiler. Icardi de haliyle bugün büyük fark yaratıyor, nihayetinde Icardi gibi bir oyuncuya gol atmayı da öğretecek değiliz.

GALATASARAY FORMASINI TAŞIYAMAYACAK İSİMLER VARDI
Galatasaray’a döndüğümde, var olan takım, geçen sene şampiyon olan Galatasaray’dan farklıydı. Transfer yanlışları vardı, Galatasaray formasını taşıyamayacak oyuncular vardı... Beni biraz da takıma karakter ve kimlik kazandırmam için getirdiler. Galatasaray’da ikinci dönemimin ilk senesi zor geçti, çok çalıştık, sezonu ligden düşmenin kıyısında 12 ya da 13'üncü bitirdik. Sonraki sezon yeni bir projeye geçildi ve şampiyonluk geldi. Böyle bir dönemde Galatasaray’da olmaktan, 10 golle katkı sağlamaktan, Icardi ve Mertens gibi isimlere destek olmaktan, Kerem ve Boey gibi gençlere tecrübelerimi aktarmaktan -ki Boey daha sonra Bayern Münih'e transfer oldu- büyük keyif aldım"

Haberin Devamı

BİR IRKÇILIK OLAYINA MARUZ KALDIM
Türkler çok duygusal insanlar. Siz onlara bir adım giderseniz onlar size iki adım geliyorlar. Türkiye’de Gomis adında çocuk, kedi, köpek görmek mümkündü. İsmimi dövme yaptıran, fotoğrafımı arabasının camına yapıştıran, baştan aşağı Türkiye tarifi diyebilirim. Bir keresinde Türkiye’de bir ırkçılık olayına maruz kaldım. Sonraki maç tüm Galatasaray taraftarı Gomis maskeleriyle maça geldi. Ne kadar mükemmel bir toplum olduklarını ve yanımda olduklarını göstermek için yapmışlardı bunu. Bir şey itiraf etmem gerekirse, saha içinde duygularıma yenik düştüğüm nadir anlardan biridir bu. Yaşadığım duygu yoğunluğunun tarifi yoktu.

O KADAR DUYGULANDIM Kİ OYNAYAMADIM
Koca bir stat Gomis maskeleriyle ismimi bağırıyordu. O maç sahada sıfırdım. O kadar duygulandım ki oynayamadım. O maçta ya gol atmadım ya da maç sonu bir penaltı golü kaydettim ama oynayamadım. Duygusal açıdan beni paramparça etmişlerdi. Türkiye ve Suudi Arabistan’da yaşadıklarımı bir gün her futbolcunun yaşamasını diliyorum"

Haberin Devamı

TERİM TÜRKİYE FUTBOL TARİHİNİ YAZAN ADAM
"Galatasaray, tıpkı Marsilya gibi ülkenin en büyük ve en sevilen takımı. Galatasaray’da Fatih Terim’le beraber çalıştım. Galatasaray’ın sembol ismi. Türkiye futbol tarihini yazan adam. Bir Türk takımıyla Avrupa’da kupa kazanma başarısı gösteren tek insan"