İngiltere Premier Lig Acun Ilıcalı'dan şok karar! Yollar ayrıldı

Acun Ilıcalı'dan şok karar! Yollar ayrıldı

07.05.2024 - 16:31 | Son Güncellenme:

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu; Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür'ün formasını giydiği Hull City'de sürpriz bir gelişme yaşandı. Premier Lig'e çıkma hayallari suya düşen İngiliz ekibinde ayrılık kararı alındı. İşte detaylar...

Acun Ilıcalıdan şok karar Yollar ayrıldı

Acun Ilıcalı tarafından 2022 yılında satın alınan, İngiltere Championship ekibi Hull City, Premier Lig'e yükselmek için Play-off'lara kalmayı hedefliyordu.

Haberin Devamı

Sezona iyi başlamasa da ilerleyen haftalarda aldığı galibiyetlerle play-off potasına kadar gelen Hull City bu şansını son haftaya kadar sürdürdü.

PLYMOUTH HAYALLERİ SUYA DÜŞÜRDÜ

Son hafta maçında Hull City deplasmanda Plymouth'a konuk olurken, play-off yolundaki rakip West Bromwich Albion ise sahasında Preston ile karşılaştı. Hull City deplasmanda Plymouth'a mağlup olunca otomatik olarak play-off trenini kaçırdı.

YOLLAR AYRILDI

İngiltere Championship'te sezonu 70 puanla 7. sırada bitiren Hull City'de Liam Rosenior dönemi sona erdi.

Sky Sports'un haberine göre Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu turuncu-siyahlı kulüp, 39 yaşındaki teknik adamla yollarını ayırdı. Liam Rosenior'un Hull City ile 2 yıl daha mukavelesi bulunuyordu.

Haberin Devamı

Bir önceki sezonu 58 puanla 15. sırada tamamlayan Hull City, Liam Rosenior'nun göreve gelişiyle bu sezonu 70 puanla yedinci sırada noktaladı.

RESMEN AÇIKLANDI

Hull City de ayrılığı resmen açıkladı. Acun Ilıcalı ise ayrılık ile ilgili olarak kulübün internet sitesine şu açıklamaları yaptı:

Bu harika futbol kulübünün başkanı olarak vermek zorunda kaldığım en zor karar bu oldu. Koşullar ne kadar zor olursa olsun, kişisel duygularımı bu anlardan uzak tutmalı ve kulübün uzun vadeli vizyonunun düşüncelerimin merkezinde yer almasını sağlamalıyım.

Liam'ın gelişinden bu yana açık bir çalışma ilişkisine sahip olduk ve görev süresi boyunca şüphesiz ilerleme kaydedildi. Kendisi her zaman bu ailenin bir parçası olacak ve tüm çalışmaları için kendisine teşekkür ediyorum.

Ancak, geleceğe yönelik vizyonlarımızın örtüşmediği ortaya çıktı ve artık bir değişiklik yapma zamanının geldiğini hissediyorum. Felsefemiz açık, bu kulübü ileriye götürmeye devam edeceğiz ve bunu yaparken taraftarlarımıza karşı açık ve şeffaf olmaya devam edeceğim.

Bu futbol kulübünün neleri başarabileceğini biliyorum ve bunun peşinde koşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Son iki yılda kadromuzu geliştirmek için çok çalıştık. Şu anda elimizde çok yetenekli oyuncular var ve bu kulübe ve taraftarlarına hak ettikleri başarıyı kazandırmak için yatırım yapmaya ve oyuncu kadromuzu geliştirmeye devam edeceğiz.