Yaşam 'Sürüdeki kurt'un zindanı! Telefon sinyalini sıfırladı, vahşetin planı varilden çıktı

'Sürüdeki kurt'un zindanı! Telefon sinyalini sıfırladı, vahşetin planı varilden çıktı

24.04.2024 - 06:52 | Son Güncellenme:

30'larında iki kadın aniden ortadan kaybolmuştu. Aileleri ne yaparsa yapsın bir türlü haber alamadı, ta ki biri gözlerden uzak çiftlikte şüpheli bir yağ varili bulana kadar. Kendini 'koyun sürüsündeki kurt' ve 'vicdan sahibi psikopat' olarak tanımlayan caninin itirafı ise tüm dünyanın kanını dondurdu.

Sürüdeki kurtun zindanı Telefon sinyalini sıfırladı, vahşetin planı varilden çıktı

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - İngiltere'nin Sussex bölgesinde yaşayan 43 yaşındaki  Mark Brown, ortağıyla birlikte uzun vadeli işler yapan iyi huylu, nazik bir inşaat işçisiydi. Ancak gerçek kişiliği korkutucu özellikler taşıyordu. Gerçekte bir çocuk babası olan Brown, aşırı şiddetten hoşlanan, tamamen izole bir çiftlikte, kendi elleriyle yaptığı bir zindanda iki kadının canına acımasızca son veren sadist bir katildi.

Haberin Devamı

Sürüdeki kurtun zindanı Telefon sinyalini sıfırladı, vahşetin planı varilden çıktı

SAVUNMASIZ KADINLARI HEDEF ALDI

Hedefinde ise 32 yaşındaki Leah Ware ve 34 yaşındaki Alexandra Morgan vardı. Bu iki kadın Mark Brown tarafından korkunç bir şekilde katledileceğini hayal bile edemezdi. Çünkü Brown'un dışarıdan bakıldığında güven veren bir tipi ve kendince ikna edici bir yöntemi vardı. Her zaman kendini bir başkasına sevdirmenin yollarını buluyordu. Hedeflerini seçip onların hayatına dahil olmak hiç zor değildi. Onlar için her türlü şeyi yapardı ancak gerçekte, hepsini kendi kontrolüne almak ve böylece uygun gördüğü şekilde kullanmak taktiğinin bir parçasıydı. Özellikle savunmasız kadınları hedef alıyordu. Leah Ware ve Alexandra Morgan'ı farklı e-posta adresleri kullanarak para karşılığı cinsel birliktelik yaşamak için girilen bir internet sitesinden bulmuştu.

Haberin Devamı

Bekar bir anne olan Alexandra'yı 100 bin sterlinlik (yaklaşık 4 milyon lira) cinsellik içermeyen iş vaadiyle elleriyle hazırladığı zindana çekmişti. İki çocuğu için daha iyi bir gelecek inşa etmenin yolunu bulduğuna inanan Alexandra'nın internet aramaları, ev depozitosu ve kendi işini kurmak için ne kadara ihtiyacı olacağını araştırdığını ortaya koyuyordu.

YANMIŞ CESEDİ VARİLDE BULUNDU

Kasım 2021'de Alexandra, ailesine hafta sonu spaya gideceğini söyledi ancak bunun yerine Brown ile Little Bridge Çiftliği'nde buluştu. Geri dönmeyince annesi alarma geçip polislere haber vermişti. Polisler daha sonra onun yanmış kalıntılarını Brown'un çalıştığı bir inşaat alanında, kurtulmaya çalıştığı bir petrol varilinde buldu.

Polis Alexandra'nın kayboluşunu araştırmaya başladığında ikinci kurban Leah Ware hakkında hiçbir fikri yoktu. Brown'ın arabasında Leah için bir reçete bulunması, onun 6 aydır kayıp olduğunu anlamalarına yol açmıştı. Leah, Brown ile Mart 2018'de tanışmış ve aralarında bir ilişki geliştikten sonra çekme karavanıyla çiftliğe taşınmıştı. Polis çok geçmeden Brown'ın Leah'ı manipüle ettiğini ve onu çiftlikte kendi yaptığı nakliye konteynerinde kilitli tuttuğunu ortaya çıkardı. Leah de internet tanışıp para karşılığı cinsel birliktelik yaşadığı kadınlardan biriydi. Brown, zamanla kadının kendisine bağımlı olduğu bir ilişki geliştirdi. Neredeyse babalık yapmaya, ona bakmaya çalıştı. Niyeti her zaman birisini seçip tamamen kendisine bağımlı kılmaktı.

Sürüdeki kurtun zindanı Telefon sinyalini sıfırladı, vahşetin planı varilden çıktı

'KORKU FİLMİNDEN FIRLAMIŞ GİBİ'

Brown kadınlarla ilişki yaşamadan önce tecavüz, dövülme ve zorlama gibi terimleri düzenli olarak kullanarak porno sitelerini araştırıyordu. Büyük olasılıkla izole konumu nedeniyle Little Bridge Çiftliği'ni kiralamıştı. Bir zamanlar kendisini 'koyun tarlasındaki kurt' olarak tanımlayan Brown hakkındaki tüm gerçekler, bir TV belgeselinde açığa çıkarıldı.

Haberin Devamı

Kendisinin vicdan sahibi bir psikopat olduğunu söyleyen Brown, çiftliğinde özenle yaptığı ve kimsenin ulaşamayacağı zindanda, kurbanlarına korkunç anlar yaşatıp cinsel istismarda bulunuyordu. Olayı açığa çıkaran polisler, çiftliğin bir korku filminden fırlamış gibi olduğunu ve kariyerleri boyunca aradıkları en tüyler ürpertici suç mahallerinden biri olduğunu söyledi. Vakayla ilgilenen Dedektif Neil Kimber gördüklerini şöyle ifade etti:

"Şimdiye kadar gittiğim en unutulmaz yerdi. İlerledikçe durum daha da kötüleşti, daha da tüyler ürpertici bir hal aldı. Atölyede bir nakliye konteynırı var ve içinde küçük bir yer var. Orada cep telefonu sinyali alamıyorsunuz. Düşüyor. Bakıyorsunuz ve 'Burada bir şey olmuş' diyorsunuz. Kontrol tamamen onda. Kurbanları kimseyi arayamıyor, kimseye mesaj atamıyor, hiçbir şey yapamıyor. Temelde kozaya benziyor. Dışarıdaki cıvataları gördüğümde kelimenin tam anlamıyla 'Aman Tanrım, olay burada oldu' dedim. Böyle şeyleri yalnızca korku filmlerinde görürsünüz. Bu beni iliklerime kadar ürpertti."

Sürüdeki kurtun zindanı Telefon sinyalini sıfırladı, vahşetin planı varilden çıktı

CİNAYETLERİ ATTIĞI MESAJLA İTİRAF ETTİ

Ayrıca polis memurları çiftliğin Brown'un biriktirdiği çöplerle dolu olduğunu da buldu. Bu karışıklık, katilin kişiliğini açıklıyordu. Kupaları saklıyor, her şeyi bir arada tutuyor, her şeyin kontrolü elinde olsun istiyordu. Leah'ya da bunu yapmıştı. Üç çocuk annesi Leah da Little Bridge Çiftliği'ndeki koleksiyonunun bir parçasıydı. O da oradaydı, sahip olduğu her şeyle birlikte kilitliydi.

Haberin Devamı

Telefon kayıtları, Leah'ın cep telefonunun Mayıs 2021'de Little Bridge Çiftliği'nde katledildiği anı tam olarak belirlemişti. Brown daha sonra eski bir okul arkadaşına, ortadan kaybolduğu sırada bekar annenin öldüğünü itiraf etmişti.

'CANAVARCA ŞEYLER YAPTIM, VİCDAN SAHİBİ BİR PSİKOPATIM'

Duruşma sırasında gösterilen mesajlarda Brown'un arkadaşına 'koyun tarlasındaki kurt gibi hissettiğini' söylediği görüldü. Brown'un yazdığı mesajlar cinayeti itiraf ettiğinin kanıtıydı. Arkadaşına yazdığı mesajda şu ifadeler yer alıyordu:

"Gülüp geçmeye çalışıyorum ama çok tatsız bir şey; eski yağ varili, 5 litre dizel, geriye pek bir şey kalmadı. Hava ısınıyor. Yağ varili neredeyse beyaz renkte parlıyor. Böyle bir durumda birçok aşamadan geçersiniz. Canavarca şeyler yaptım. Yaptığım şeyler kalbime, kafama ve ruhuma ağır bir yük bindiriyor, vicdan sahibi bir psikopatım. Şaka gibi."

Bu tüyler ürpertici mesaj, Leah'nın kalıntıları hiçbir zaman bulunmamasına rağmen memurların her iki kadını da onun öldürdüğü sonucuna varmasını sağladı. Mark Brown, 2023'te İngiltere'deki Hove Crown Court Adliyesi'nde her iki kadını da öldürmekten suçlu bulundu ve ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı.

Yazarlar