Dünya Tünelin ucu özgürlüğe çıkmadı! Kafasını çıkaranı polis yakaladı: Rezalet kaçış planı

Tünelin ucu özgürlüğe çıkmadı! Kafasını çıkaranı polis yakaladı: Rezalet kaçış planı

26.04.2024 - 14:46 | Son Güncellenme:

Venezuela'da hapishanede çıkan isyanı fırsat bilip tünel kazan ve kaçmaya çalışan mahkumların görüntüsü dünyada infial yarattı.

28 milyon nüfuslu Güney Amerika ülkesi Venezuela'da son günlerin en akılalmaz olaylarından biri kayıtlara geçti. Ülkede bulunan Maracaibo hapishanesinden yaklaşık 20 mahkum firar etme girişiminde bulundu. Metrelerce uzunluğundaki gizli tüneli günlerce kazan mahkumlar en sonunda tünele girerek kaçmaya başladı. Kaçma girişimini fark eden gardiyanlar ve polisler ise tünelin çıkışında beklemeye başladı.

Haberin Devamı

TEK TEK ENSELENDİLER

Kameraya yansıyan görüntülerde tünelden zar zor çıkan mahkumların bir bir polisler tarafından yakalanması dünya medyasında ses getirdi. Yetkililer mahkumların hapishanede çıkan küçük çaplı bir isyan sırasında kaçmak için fırsat kolladıkları ve tüneli uzun zamandır kazdıklarını hatırlattı. Tünelden kaçmaya çalışan 3 mahkum ise isyan sırasında hafif yaralandı ve yakalandıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir polis "Her şey kontrol altında, herhangi bir can kaybı yaşanmadı" dedi.

Tünelin ucu özgürlüğe çıkmadı Kafasını çıkaranı polis yakaladı: Rezalet kaçış planı

KAÇIŞLA İLGİLİ KONUŞAMADI

Hapishanede çıkan isyanla ilgili açıklamalarda bulunan belediye başkanı ise "Ciddi bir yaralı veya ölü yok. Polisler her şeyi kontrol altına aldı" dedi. Belediye başkanı açılan tünel ve kaçma girişimi hakkında ise yorum yapmadı. Maracaibo emniyet müdürü ise hapishanede yaşanan kaçma girişiminin başarısız olduğunu ve önümüzdeki günlerde güvenlik önlemlerinin daha da artırılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Tünelin ucu özgürlüğe çıkmadı Kafasını çıkaranı polis yakaladı: Rezalet kaçış planı