Dünya Ölüm döşeğinde her şeyi itiraf etti! Sır perdesi 24 yıl sonra aralandı

Ölüm döşeğinde her şeyi itiraf etti! Sır perdesi 24 yıl sonra aralandı

25.04.2024 - 11:42 | Son Güncellenme:

Hararetli bir velayet tartışmasının ortasında kızı ve annesi sırra kadem bastı. Yapılan tüm aramalar ve yürütülen soruşturmaya rağmen anne kıza neler olduğu 24 yıldan uzun süre cevapsız kaldı. Ta ki, ölüm döşeğindeki katil her şeyi itiraf edip sır perdesini aralayana kadar.

Ölüm döşeğinde her şeyi itiraf etti Sır perdesi 24 yıl sonra aralandı

ABD'nin Batı Virginia eyaletinden bir baba, takvimler 2000 yılının Ağustos ayını gösterirken ateşli bir velayet anlaşmazlığı sırasında 10 yaşındaki kızı ve annesinin ortadan kaybolmasının ardından 20 yılı aşkın süre boyunca aradığı cevapları bulabilmek için mücadele etti.

Haberin Devamı

FBI'ın bildirdiği üzere, 2000 yılının Ağustos ayında Susan Carter ve Rick Lafferty, kızları Alex için  'çekişmeli' bir velayet savaşının içindeydi. Anne ve kızın öldürülmeden önce evden ayrıldıkları ve Webb'in evinde kaldıkları yönünde haberler bulunuyordu.

'BENDE BUNAMA VAR' DEYİP KURTULMAYA ÇALIŞTI

Dava yıllarca çözülemedi. Ta ki, 2021'de cevap arayışı tekrar hız kazanana kadar. 2023'te Batı Virginia Eyalet Polisi, FBI ve ABD Kolluk Kuvveti, Webb'in evinde arama emri çıkartarak DNA ve diğer delilleri ortaya çıkarmıştı, bu da Webb'e Alex'i öldürmeden suç isnat edilmesine yol açmıştı.

2023'te yapılan aramalar sırasında Webb yerel medyaya, kızın başına ne geldiğini ve onu en son ne zaman gördüğünü bilmediğini iddia etmişti.

Haberin Devamı

Webb o zamanlar, 'hatırlamıyorum' diyerek şöyle konuşmuştu:

"Bende bunama var. Kesin bir şey söyleyemem."

Anne ve kızından geriye kalanlar, geçtiğimiz Pazartesi günü yani ölüm döşeğindeki katil Larry Webb'in tutukluyken hayatını kaybettiği gün Webb'in evinde bulundu.

Batı Virginia Eyalet Polisi yaptığı açıklamada, 80'li yaşlardaki Webb'in önceki haftalarda kızın ölümüyle bağlantılı olarak tutuklandıktan sonra kefaletsiz olarak tutulduğu cezaevi kompleksinde Pazartesi sabahı 'ani bir sağlık sorunu' yaşadığını açıkladı.

TÜM DETAYLARI İTİRAF ETTİ

Savcı, Webb'in ölüm döşeğindeyken cinayetleri itiraf ettiğini bildirdi. Buna göre Webb, evdeki bir miktar parayı harcadığını düşündüğü için Susan Carter'la tartıştığı sırada onu vurduğunu itiraf etti.

Müfettişlere Carter'ı vurduğunu söyleyen Webb, 'hayatını sonsuza dek mahvettiğini bildiğini', yakalanmamak için de 10 yaşındaki kızı Alex'i de vurup öldürmeye karar verdiğini söyledi.

Webb, anne kızı öldürdükten sonra cesetlerini nasıl sardığını detaylı olarak anlattı. Cesetleri, bodrum katında iki gün boyunca sakladıktan sonra arka bahçesinde sığ mezarlar kazdığını ve 25 yıldan uzun süredir burada gömülü kaldıklarını itiraf etti.

'ŞİİRSEL BİR SON'

Webb'in hayatını kaybettiği açıklandıktan saatler sonra anne ve kızın kalıntıları Batı Virginia eyaletindeki evin arka bahçesindeki mezarlarda bulundu. Beckley Polis Departmanı Komiser Yardımcısı Dave Allard, "Aynı gün öğleden sonra Susan ve Alex Carter'ı bulduk" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

"Benim bile yazamayacağım kadar şiirsel bir son."

'SONUNDA BEBEĞİMİ EVE GÖTÜREBİLİYORUM'

Alex'in babası ise nihayet aradığı cevaplara sahip. Yerel güvenlik güçleri ve FBI'ın Susan Carter ve kızları Natasha 'Alex'in kalıntılarının bulunduğunu açıklamasının ardından Lafferty nihayet onları evine götürebilecek.

Lafferty, basın toplantısında "Bugün biraz üzücü ama aynı zamanda mutlu bir gün çünkü sonunda bebeğimi eve götürebiliyorum" dedi. Sevdikleri kaybolan veya çözüme kavuşmamış davalara sahip kişileri aramaya devam etmelerine dair cesaretlendirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen 24 yılın ve bu davanın pek çok kez rafa kaldırılmasının ardından birçok kez neredeyse umudumu kaybediyordum. Benim durumumdaki kişilere asla umutlarını kaybetmemelerini söylemek istiyorum."