Ege'nin 'Arizona'sı! Dünyanın en büyük ikinci kanyonunda hedef 1 milyon turist...

31 Mayıs 2024

Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonu coğrafi ve arkeolojik zenginliğiyle dikkat çekiyor. 77 kilometrelik uzunluğuyla ikinci sırada yer alan kanyon, hem Uşak hem de Türkiye için büyük önem taşıyor.

ABD'nin Arizona Eyaleti sınırları içerisinde bulunan Büyük Kanyon'dan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonu Ulubey Kanyonu, Uşak ili sınırları içerisinde yer alıyor. Uşak iline bağlı Ulubey ilçesinde bulunan Ulubey Kanyonu, 2023 yılında 400 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. 2024 yılında hedef ise 1 milyon ziyaretçi. İçinde cam terası olan ve balon turizminin de yakın zamanda başlaması beklenen Ulubey Kanyonu'nun daha çok ilgi görmesi bekleniyor.

Ulubey Belediyesi Sosyal Tesisler Sorumlusu Rabia Şenol da balon turizmiyle birlikte kanyona ilginin daha çok artacağını belirtiyor. Hedeflerinin 1 milyon turist olduğunu belirten Rabia Şenol, "Dünyanın ikinci büyük kanyonu, burası uzunluğuyla ünlü. Kanyonumuzun üzerinde cam terasımız mevcut. Aynı zamanda kanyonun içinde ters ev ve macera parkı bulunuyor." dedi.

H

Yazının Devamı

Formula 1 Kanada GP'ye hazırlanıyor! Verstappen zafere koşar mı?

31 Mayıs 2024

Formula 1 iki haftalık aranın ardından Kanada Grand Prix ile devam edecek. 9 Haziran'da koşulacak yarışta gözler Redbull pilotunda olacak. Monako'da farklı kaybetmesinin etkisi sürecek mi yoksa hırslanıp dominasyonu Kanada'da yeniden kuracak mı?

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 9. yarışına, Kanada ev sahipliği yapacak. Kanada'nın Montreal kentinde 70 tur üzerinden koşulacak turun birinci antrenman seansı 7 Haziran 20.30'da başlayacak. Sıralama turları 8 Haziran 23.00'te gerçekleşecek. Yarış ise 9 Haziran saat 21.00'de yapılacak.

SON İKİ YILDA VERSTAPPEN ÜSTÜNLÜĞÜ

2022 ve 2023 yıllarında Redbull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen Kanada'da birinciliği elde etmişti. 2020 ve 2021 yıllarında koronavirüs nedeniyle Formula 1 yarışları düzenlenememişti. 2019 yılında yapılan yarışta ise birinciliği Lewis Hamilton elde etmişti. 2023 yılında da Kanada'da kıyasıya rekabet yaşanmış; Aston Martin pilotu Fernando Alonso ikinci, Mercedes pilotu Lewis Hamilton üçüncü olmuştu.

8 YARIŞTA 5 KEZ PODYUMDA

7 kez dünya şampiyonu olan Britanyalı pilot Lewis Hamilton'ı birincilik koltuğundan eden ve kendi dominasyonunu

Yazının Devamı

Formula 1 Monako kırmızı bayrakla başladı! Charles Leclerc zaferiyle damga vurdu

27 Mayıs 2024

Formula 1'in en merak edilen pistlerinden biri olan Monako Grand Prixi koşuldu. Monako'da ilk turda kırmızı bayrak çıktı. 4 pilot yarışmaya devam edemedi. Ferrari Monako'da şov yaparken Redbull büyük şok yaşadı.  Heyecanla takip edilen Monako 2024'te yaşananlar...

2024 Formula 1'in 8. yarışı olan Monako Grand Prixi, ilk turda büyük şokla başladı. Çıkış anında Ferrari pilotu Carlos Sainz virajı alamadı. Carlos Sainz'ın virajı alamamasının ardından gözler arka cepheye çevrildi. Redbull pilotu Sergio Perez ve HAAS'ın iki pilotu Kevin Magnussen ile Nico Hülkenberg kazaya karıştı. Yarışta ilk turdan kırmızı bayrak çıktı. Kaza sonrası Sergio Perez'in aracı resmen ikiye bölündü. Bu sırada Alpine pilotları Esteban Ocon ve Pierre Gasly arasında da temas yaşandı. Perez, Magnussen, Hülkenberg ve Ocon yarıştan çekildi.

44 DAKİKA SONRA YARIŞ YENİDEN BAŞLADI

16.00'da başlayan yarışa, ilk turda kırmızı bayrağın çıkmasının ardından 44 dakika ara verildi. Monako yarışı 16.44'te yeniden start aldı.

KAZANIN ARDINDAN YARIŞ SAKİN GEÇTİ

Kazanın ardından sürücüler daha temkinli ilerledi. 50.

Yazının Devamı

Formula 1 İtalya'da zafer Verstappen'in oldu! Sainz imaj değişikliğine gitti

20 Mayıs 2024

Formula 1'in 7. yarışı İtalya Imola Grand Prix'de koşuldu. Max Verstappen, pole pozisyonunda başladığı yarışı birinci bitirdi. Yavaş tempoyla başlayan yarış son anda hız kazansa da Verstappen, hata yapmadı. İtalya'da Ferrari üçüncü sırada kendine yer buldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın yedinci yarışı İtalya Imola Grand Prix'de gerçekleşti. Oldukça sakin başlayan yarış, son 10 turda Redbull pilotu Max Verstappen ve McLaren pilotu Lando Norris arasında kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Saniyelerin konuşulduğu yarışta, Redbull pilotu, McLaren sürücüsüne fırsat vermedi ve birinciliğini korudu. Hollandalı pilot, İtalya'da kazanmasının ardından 59. zaferini elde etti. Miami yarışında birinci olan Lando Norris, İtalya'da ikinci sırada yer aldı. Üçüncülüğü kazanan Ferrari pilotu Charles Leclerc ise İtalya'da Tifosilerin gönlünü almayı başardı.

55.TURDA YARIŞTAN ÇEKİLDİ

Williams pilotu Alex Albon'u İtalya'da şanssızlıklar peşini bırakmadı. Sağ tekerleğinde sorun yaşayan Alex Albon 55.turda yarıştan çekildi.

GÜNÜN SÜRÜCÜSÜ

Yarışı

Yazının Devamı