Türkiye Kupası Tolunay Kafkas'tan Galatasaray sözleri! 'Umarım ayaklarımız yere basar'

Tolunay Kafkas'tan Galatasaray sözleri! 'Umarım ayaklarımız yere basar'

08.05.2024 - 23:24 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası'na veda eden Fatih Karagümrük'te teknik direktör Tolunay Kafkas, Süper Lig'deki Galatasaray maçına dair konuştu.

Tolunay Kafkastan Galatasaray sözleri Umarım ayaklarımız yere basar

Bu mağlubiyetten dersler çıkaracaklarını bellirten Tolunay Kafkas, “Aslında oyunun çok fazla değerlendirecek bir tarafı yok. Oyun 90 dakika. Trabzonspor haklı bir galibiyet aldı. İkinci devre yaptığımız değişiklerden sonra takım ileri gideceğine geri gitti. Mağlup olduk. Çıkaracağımız dersler var. 2’yi yiyorsan 3’ü, 4’ü yemeyeceksin. Bize iyi bir ders oldu. Umarım Galatasaray maçında ayaklarımız yere basar” sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

Hafta sonu ligde oynayacakları Galatasaray maçı hakkında konuşan Kafkas, “İyi takım, iyi oyuncuları var. Oyunun tamamını oynamamız lazım. Hem çok iyi mücadele etmek lazım hem taktiksel dayanıklılık içerisinde kalmak lazım. Galatasaray bunun benzeri bir takım. Oyunun 90 dakikasını oynamak zorundayız. Yoksa sıkıntılı bir sonuç bizi bekler” dedi.

Kupayı da önemsediklerini aktaran Tolunay Kafkas, “22-23 kişilik bir kadromuz var. Bugün oynayan takım da finale çıkmak istiyordu. İlk devre iyi oynadık ama ikinci yarı takım bekleneni veremedi. Hafta sonu daha da zor bir maç oynayacağız. Kalan 3 maçımızdan ne puan çıkarırsak bizi ligde tutacak. Küme düşmek kulüplere büyük bir sıkıntı getiriyor. Yeter ki adaletli ve düzgün olsun. Marka değerinden bahsediyorlar ya marka değeri adaletli olur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sofiane Feghouli’nin aldığı cezayı değerlendiren Kafkas, “Karar doğru. Kırmızı kart doğru. Maç sonu hakeme hakaretten 3 maç ceza aldı. Büyük takım oyuncuları adamın suratına küfür ederken onu duymazdan gelenler… Rolümüz gereği bir şey söyleyemiyoruz. Bir standart olsun. Trabzonspor-Fenerbahçe maçında verilen cezalar var. İyi olmak kolay ama adaletli olmak zordur. Ama muadillerine aynısını yapılmıyor demeye getiriyorum. Bir standardı olsun hakemlerin de federasyonun da onu anlatmaya çalıştım” diyerek sözlerini noktaladı.