Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Son bir aydaki ikinci maçına, ligde yedi haftadır kaybetmeyen Alanyaspor karşında çıktı Galatasaray ve bu bir ayın hiç de iyi değerlendirilmediği özellikle ilk yarıda net olarak kendisini gösterdi.

İkinci ve üçüncü bölgede yapılan top kayıpları ve Davinson Sanchez’in yokluğunda bu topların tekrar kazanılamaması nedeniyle sürekli geri koşmak zorunda kalan Galatasaray’da fiziksel yetersizlik de kendisini açık bir şekilde hissettirdi. Koca kırk beş dakikada Galatasaray adına akılda kalan Mertens’in direğe takılan güzel vuruşu ve Nelsson’un kritik hamleleriydi. Geriye kalan koca bir hiç ve bu hiçliğin içerisinde kaybolan aktörlerdi. Şimdiye kadar Galatasaray’ı ayakta tutan ve maç kazandıran orta saha çöktü. Torreira geçmiş performansının çok uzağındayken Kerem Demirbay yaptığı top kayıplarıyla dikkat çekti. İlk kez forma giyen ve Okan Buruk’un kırk beş dakika sabredebildiği Aurier, ne defansif ne de ofansif anlamda etkili olabildi. Kerem Aktürkoğlu yine yokları oynadı. Oğuz Aydın karşısında zor anlar yaşayan Köhn de ilk yarıda daha önceki maçlarının uzağında kaldı.

Haberin Devamı

Ev sahibi Alanyaspor ise Oğuz Aydın ve Yusuf Özdemir ile kanatları etkili ve hızlı kullanmaya çalıştı. Özellikle sağ kanatta Oğuz Aydın çok etkili oldu. Alanyaspor, Galatasaray’ın kaybolduğu ilk yarıda daha etkili olan ve istediklerini sahaya yansıtabilen takımdı.

Galatasaray’ın Alanya’da ilk kırk beşte oynadığı kötü futbolun sarı- kırmızılı camia üzerinde yarattığı kara bulutları, Okan Buruk’un ikinci yarının başında yaptığı değişiklikler dağıttı. Buruk’un ikinci yarıya, ilk yarının etkisiz isimleri Aurier ve Kerem Aktürkoğlu’nun yerine Kaan Ayhan ve Hakim Ziyech ile başlaması karşılaşmanın seyrini etkiledi. Özellikle Ziyech, maçın kaderini değiştirdi. Galatasaray’a hareket getiren Faslı futbolcu, hem oynadı hem oynattı. Nitekim önce 56’da Barış Alper Yılmaz güzel bir golle bulutları araladı, beş dakika sonra da Ziyech harika bir golle geceyi gündüze çevirdi.

Galatasaray, ikinci yarıda çehre değiştirip hem oyuna hâkim oldu hem de skor üstünlüğünü elde etti. Rakibin on kişi kalmasından sonra oyundaki ağırlığını daha da arttıran sarı- kırmızılılar, iki gol daha bularak kötü başladıkları maçı iyi bir skor ve üç puanla tamamlamayı başardılar.

Haberin Devamı

Elbette Galatasaray adına gecenin kahramanları Hakim Ziyech ve Barış Alper Yılmaz’dı. Ziyech bu maçta kalitesini ve farkını ortaya koydu. İlk yarıda çabalayan, ikinci yarının başında

Ziyech’in oyuna getirdiği hareketle ivme kazanan Barış Alper Yılmaz; isteğini, iştahını ve etkili oyununu birbirinin adeta kopyası olan iki güzel golle süsledi.

Icardi, çok etkili olamadığı karşılaşmayı golle tamamlayarak moral kazandı. Okan Buruk’un ikinci yarının başında oyuna dâhil ettiği isimlerden Kaan Ayhan da bu golde asist katkısı yaptı.

Elbette ikinci yarının başında yaptığı değişikliklerle oyunu çeviren Okan Buruk’u da unutmamak lazım. Ancak başarılı teknik adamın gözle görülen fiziksel sorunlara da kısa sürede bir çözüm bulması gerekiyor. Kerem Aktürkoğlu, Zaha ve Tete gibi isimlerden katkı alınamaması ise ayrı bir problem. Özellikle Kerem Aktürkoğlu her geçen gün performans anlamında daha da geriye gidiyor.

Haberin Devamı

Ligde son altı haftaya giriyoruz. Az hata yapan ipi göğüsleyecek. Zevkli ve centilmence bir şampiyonluk yarışı dileğiyle...