Konferans Ligi Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'ne veda etti! Olympiakos yarı finalde

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'ne veda etti! Olympiakos yarı finalde

19.04.2024 - 07:45 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Olympiakos ile karşı karşıya geldi. 3-2'lik Olympiakos üstünlüğüyle biten ilk maçın rövanşında normal süre Fenerbahçe'nin 1-0'lık galbiyetiyle tamamlandı. Sarı-lacivertliler, rakibine seri penaltı atışlarında elendi.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligine veda etti Olympiakos yarı finalde

UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Fenerbahçe, Olympiakos'u konuk etti. Kritik karşılaşma Ülker Stadyumu'nda oynandı. Zorlu mücadelede Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler düdük çaldı. Fenerbahçe, 3-2 mağlup olduğu maçın rövanşını 1-0 kazandı. Uzatmalarda gol sesi çıkmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Fenerbahçe, rakibine seri penaltı atışları sonucunda elendi.

Haberin Devamı

Olympiakos'un UEFA Konferans Ligi'nde yarı final aşamasındaki rakibi Aston Villa oldu. Fenerbahçe'nin normal süredeki golünü 12'nci dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti. Olympiakos'ta Ntoi, 120+3'üncü dakikada kırmızı kartla cezalandırıldı.

ATİNA'DA TARAFTARLAR OLYMPIAKOS'U KARŞILADI

 

 

MARİNAKİS: İSTANBUL'DA TARİH YAZDIK

Olympiakos'un patronu Vangelis Marinakis, Fenerbahçe'yi eledikleri maçın ardından şu sözleri kullandı: "Bu çok büyük bir gece. İstanbul'da tarih yazdık. Bu stadyumda, bu atmosferde zorlukları seviyoruz. Efsanenin, şampiyonun, Olympiakos'un ruhunun ne anlama geldiğini hep birlikte gösterdik. Bu takım daha da ileri gidebilir. Biz buna inandık ve daha da büyük zaferler yaşamayı bekliyoruz. Gelecek nesillere anlatabileceğimiz harika bir geceydi."

'KUTLAMALARLA İŞİMİZ YOK'
"Hayal kurmaya devam ediyoruz. Zor görünen bazı hayallerimiz gerçek oldu. Sezona nasıl başladığımızı biliyorsunuz, bazı değişiklikler yaptık. Hepimiz bir araya geldik ve sonuçları görüyorsunuz. İstanbul'da büyük bir gece yaşadık. Avrupa'da ve ligde ilerlemeyi hedefliyoruz. Biliyorsunuz, soyunma odasında arkadaşlara da söyledim, Sayın Mendilibar'da beni etkileyen şey risk alması ve zoru sevmesi. Tüm gücüyle saldırdı, çünkü biz buraya tur atlamaya geldik, beraberlik ya da başka bir şey için gelmedik. Risk almayı seviyor. Karaiskakis'deki 1-4'ten sonra yenilemeyi kabul ettim. Kutlamalarla işimiz yok, o doğru yerde doğru adam."

İSMAİL KARTAL: MAÇTA HAKİM TARAF BİZDİK

Mücadeleyi değerlendiren İsmail Kartal, "Bugün oyuna çok iyi başladık. İlk devre muhteşem bir Fenerbahçe, oyun temposu vardı. Golü erken bulduk. 1-2 net pozisyonu değerlendiremedik. İkinci yarıya da iyi başladık. Sadece ikinci golü bulamadık. Oyuncularım ikinci bulamamanın stresini yaşadı. Uzatmalara gitti. Uzatmalarda mecburi değişiklikler yaptı. Uzatmalar dengeli geçti. Bugün takımımız ve taraftarlarımız olarak hak etmiştik. Oyuncularımı bugünkü mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. En az penaltı kaçıran oyuncularımız bugün maalesef penaltı kaçırdılar. Bu bizi çok üzdü. Taraftarlarımıza karşı mahcup olduk, onları üzdük. Önümüze bakıyoruz ve ligde yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mücadelede üstün taraf olduklarını söyleyen Kartal, "Oyunun genelinde hakim olan taraf bizdik. İkinci golü bulamadık. Uzatmalara giden maçta oyun dengeliydi. Penaltılar elendik. Bunu tabii ki beklemiyorduk ama oyunun genelinde üstün olan Fenerbahçe’ydi" şeklinde konuştu.

Oyuncu değişiklikleri hakkında konuşan İsmail Kartal, "Bazen oyuncularını değiştirirsiniz ve karşılık bulursunuz. Bazen de istediğiniz oyunculardan istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Bugün bazı oyuncular karşılık verdi, bazıları da karşılık veremedi" dedi.

"TADIC'İN KENDİ STİLİ VAR"

Tadic’in kendi vuruş stili olduğunu aktaran İsmail Kartal, "Tadic’in çok fazla ayak içi plase vuruşları var. Uzatmada bir pozisyonda ayak içi vurdu. O tarz vuruşlar yapabilir. Arada bir, nadir şut atan bir oyuncu. Onun kendi stili var. O şekilde vurmayı deniyor" sözlerini sarf etti.

Fred’i oyundan çıkarma sebebinin sorulması üzerine Kartal, "Uzun zaman sakatlık yaşadı. Planımız yerine daha dinlenmiş bir oyuncu almaktı. Uzatmalarda Becao ve Szymanski’nin değişiklikleri mecburi oldu" dedi.

En güvendikleri oyuncuların penaltı kaçırdığını söyleyen Kartal, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Bonucci çok kariyerli bir oyuncu. Cengiz keza aynı. Tadic bizim penaltıları kullanan oyuncumuz. En güvendiğimiz penaltıcılarımız, penaltıları kaçıran oyuncularımız oldu. Bu kadar mücadelenin ardından turu geçememek hem oyuncularımızı hem de bizi çok üzdü."

Haberin Devamı
FERDİ: HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ

Hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten Ferdi Kadıoğlu, "Hayal kırıklığı yaşıyoruz. 120 dakika boyunca her şeyimizi verdik. Bu kulübün bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Maalesef yarı finale adımızı yazdıramadık. Ortaya koyduğumuz performanstan dolayı gurur duyabiliriz" dedi.

Süper Lig'e odaklanmaları gerektiğini vurgulayan Ferdi Kadıoğlu, "Bu maçı unutup ligde oynayacağımız Sivas maçına odaklanacağız" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE TURNUVADAN ELENDİ

Sarı lacivertli takım penaltılar sonucunda rakibine 3-2 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. Olympiakos bu sonucun ardından Konferans Ligi'nde yarı finale yükselen taraf olurken, temsilcimiz Fenerbahçe turnuvaya çeyrek finalde veda etmiş oldu.

BONUCCI KAÇIRDI

Fenerbahçe'de son penaltıyı kullanan Bonucci topu ağlara gönderemedi.

Haberin Devamı
RODINEI KAÇIRDI

Olympiakos'ta Rodinei'nin penaltısında Livakovic gol izni vermedi.

DJIKU ATTI

Fenerbahçe'de Alexander Djiku'nun penaltısında top ağlarla buluştu.

MASOURAS ATTI

Olympiakos'ta Masouras topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı
CENGİZ KAÇIRDI

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in şutunda top ağlarla buluşmadı.

HORTA ATTI

Olympiakos'ta Horta'nın şutunda top ağlarla buluştu.

BATSHUAYI ATTI

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi'nin penaltısında gol geldi.

Haberin Devamı
EL ARABI KAÇIRDI

Olympiakos'ta El Arabi'nin penaltısında Livakovic gol izni vermedi.

TADIC KAÇIRDI

Fenerbahçe'de Tadic'in kullandığı penaltıyı kaleci kurtardı.

EL KAABI ATTI

Olympıakos'ta ilk penaltıyı kullanan El Kaabi topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı
PENALTILARA GEÇİLDİ

Uzatmalarda gol sesi çıkmadı. UEFA Konferans Ligi'nde yarı finale yükselen takım seri penaltı atışları sonucunda belli olacak.

KIRMIZI KART ÇIKTI

Olympiakos forması giyen Ntoi, 120+3'üncü dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla cezalandırıldı.

TADIC GOLE YAKLAŞTI

114'üncü dakikada Zajc sağ kanattan ortaladı, Batshuayi kontrol edemedi, arkada Tadic sağ ayağıyla uzak köşeyi düşündü ancak top az farkla dışarda.

SON ANDA DJIKU

103'üncü dakikada Olympiakos iki kez gole yaklaştı. Önce Livakovic çıkardı, dönüşünde Djiku çizgi üstünde topa müdahale etti.

MAÇ UZATMALARA GİTTİ

Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol olmayınca uzatmalara gidildi. Normal süre Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

BATSHUAYI ATTI, BAYRAK KALKTI

Müsabakanın 82'nci dakikasında savunmanın arasına doğru atılan topta Michy Batshuayi kaleciyle karşı karşıya kaldı. Belçikalı forvetin şutunda top ağlarla buluştu. Yardımcı hakem, pozisyonun tamamlanmasının ardından ofsaytı işaret etti.

LIVAKOVIC GEÇİT VERMEDİ

Karşılaşmanın 80'inci dakikasında Olympiakos'un hızlı gelişen atağında Masouras, Dominik Livakovic ile karşı karşıya kaldı. Masouras'ın şutunda Hırvat eldiven gol izni vermedi.

PODENCE SARI GÖRDÜ

Dev maçın 60'ıncı dakikasında Olympiakos'ta hakeme itirazlarda bulunan Daniel Podence sarı kart gördü.

İLK YARI BİTTİ

Fenerbahçe, Olympiakos maçının ilk yarısını 1-0 önde tamamladı. Sarı-lacivertlilerde fileleri 12'nci dakikada İrfan Can Kahveci havalandırdı.

F.BAHÇE PENALTI BEKLEDİ

Karşılaşmanın 45+2'nci dakikasında Fenerbahçe'de Sebastian Szymanski rakip ceza sahasında şutunu attıktan sonra yerde kaldı. Sarı-lacivertlilerin penaltı beklediği pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi. VAR'da yapılan incelemede hakeme herhangi bir izleme önerisi gelmedi.

ERTUĞRUL KARANLIK'A SARI KART

Fenerbahçe yedek kulübesinde yer alan Ertuğrul Karanlık'ın bir pozisyon sonrası hakeme itirazları cezalandırıldı. Maçın hakemi, Fenerbahçe'nin doktoru Ertuğrul Karanlık'a 36'ncı dakikada sarı kart gösterdi.

İRFAN CAN SAHNEDE

Fenerbahçe'nin 12'nci dakikada organize gelişen atağında merkezde Sebastian Szymanski sağında boşta bulunan İrfan Can Kahveci'yi topla buluşturdu. İrfan Can Kahveci'nin açısını düzelttikten sonra yaptığı vuruşta Fenerbahçe öne geçti.

DEV MAÇ BAŞLADI!

Fenerbahçe ile Olympiakos arasındaki dev karşılaşmada ilk düdük geldi.

BAKAN BAK, FENERBAHÇE’Yİ YALNIZ BIRAKMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanan karşılaşmayı tribünden takip etti. Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçını Bakan Bak protokol tribününde izledi.

ACUN ILICALI, SKORER'E KONUŞTU!
"SEZONU KUPALARLA KAPATACAĞIZ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiakos maçı öncesi konuştu. İsmail Kartal şu ifadeleri kullandı:

"Kendi evimizde oynamanın avantajını kullanarak yarı finale yükselmek istiyoruz. Fenerbahçe tarihine geçmek istiyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. İlk maçın ardından rakibin güçlü yönlerini biliyoruz. Buna çalıştık. Oyuncularım motiveler. Herhangi bir sakatımız eksiğimiz yok. Bu akşam çok şükür ki tam kadro çıkacağız. Oyuncularıma, oyun gücümüze, taraftarlarımıza inanıyorum. Yarı finale kalabileceğimize inanıyorum. Oyuncularımın özgüveni çok yüksek. İlk maçta da iyi başladık, istediğimiz golleri bulamadık. Bireysel hatalardan goller yedik ve reaksiyon verdik. Çok kötü bir skorla dönmedik. Rövanşı oynayacağız. Sonuna kadar savaşacağız. Sezonu şampiyonluklarla kupalarla kapatacağız."

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ"

Fenerbahçe taraftarları, Olympiakos maçına büyük ilgi gösterdi. Tribünlerde dev Türk bayrakları dikkat çekti. Olympiakoslu futbolcular ısınmaya çıktığında tribünlerde, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tezahüratları yapıldı.

11'LER BELLİ OLDU

Fenerbahçe ile Olympiakos arasındaki maçın ilk 11'leri belli oldu.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko.

Olympiakos: Tzolakis, Rodinei, Ntoi, Carmo, Ortega, Hezze, Chiquinho, Fortounis, Jovetic, Podence, El Kaabi.

Yazarlar