Futbol Borussia Dortmund, Atletico Madrid'i bozguna uğrattı ve yarı finale yükseldi

Borussia Dortmund, Atletico Madrid'i bozguna uğrattı ve yarı finale yükseldi

16.04.2024 - 23:50 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Borussia Dortmund sahasında konuk ettiği Atletico Madrid'i 4-2 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Borussia Dortmund, Atletico Madridi bozguna uğrattı ve yarı finale yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek final aşaması tarihi bir maça sahne oldu. Borussia Dortmund, İspanya'da 2-1 mağlup olduğu Atletico Madrid'i 4-2 maplup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Borussia Dortmund yarı finalde PSG ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Borussia Dortmund maçın ilk yarısında daha etkili olan taraftı. Alman temsilcisi Brandt ve Maatsen ile 5 dakikada skoru 2-0'a getirdi ve maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Atletico Madrid ikinci yarıya hızlı başladı. İspanyol ekibi Hummels'in 49. dakikada kendi kalesine attığı golle tura yeniden ortak oldu. Angel Correa'nın skoru 2-2'e getiren golü Atletico Madrid'e yarı final kapısını aralasa da Borussia Dortmund geri dönüşe izin vermedi. Alman devi Füllkrug ve Sabitzer ile 3 dakikada 2 gol daha bularak skoru 4-2'ye getirdi. Maçın geride kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Borussia Dortmund yarı finale yükselen taraf oldu.

BORUSSIA DORTMUND - ATLETICO MADRID: 4-2 (MAÇ SONUCU)

Goller: 34' Brandt, 39' Maatsen, 71' Füllkrug, 74' Marcel Sabitzer  / 49' Hummels (KK), 64' Correa

Haberin Devamı