Yeni iş modeli ve özel içerikler

Telefonumu yatarken yanımda tutmuyorum. Sebebi radyomanyetik alanından ve bildirimlerden uzaklaşarak daha kaliteli bir uyku uyumak. Cuma gecesi de bu şekilde güzelce uyudum. Sabah uyandığımdaysa telefonumda birçok mesaj var ve cevapsız arama vardı. Bu hayra alamet değildi. Acaba bir gecede ne olmuştu?

Instagram hesabımda kullandığım ismin sonuna bir alt çizgi eklenerek yeni bir hesap açılmış. Bu hesap üzerinden takipçilerim eklenmeye başlanmış. Bu yeni hesapta da benim Instragram'da yayınlayamadığım “özel” içeriklerden bahsedilmiş ve özel içeriklerimin yayınlandığı başka bir platform için link verilmiş. Fotoğraflarımın üzerine yazılar yazılarak bu özel içerikleri anlatan hikayeler paylaşılmış.

Haberin Devamı

Sabah telefonu elime aldığımda mesajlar ve bu ekran görüntüleri karşıma çıktı. Bu beni bile cezbeden paylaşımları görünce yüzümde bir gülümseme oluştu. Olay çok garip ve komikti. Arkadaşlarım çok üzgün olduklarını söyleyen mesajlar gönderiyordu ama ben açıkçası o kadar etkilenmemiştim. Yapan her kimse amacı benim fotoğraflarım üzerinden bir yere üyelik yaptırtarak para kazanmaktı. Gerçi bir arkadaşım “Oğuz ben baktım ama videonu göremedim” dedi. İçimden “Hay Allah” dedim.

Ben hesaba girmedim çünkü engelliydim. Ancak arkadaşlarım ve takipçilerimin şikâyeti üzerine bir saat içerisinde kapatıldı. Benim için de güzel bir deneyim oldu. Eski ben olsam gerçekten bundan rahatsız olur ve insanların ne düşündüğünü önemserdim. Şimdiki hissim şuydu “Bunu yapan her kimse işi gücü olmamalı. Yani yapacağım bir şey yok. Olan olmuş”. Ayrıca kendimi özel içerik üreten biri olarak görmek de komikti. Eğlendim açıkçası.

Evrenin gönderdiği mesajlara da inanırım. Acaba bu bana bir mesaj mıydı? Elimde hazır bir pazar araştırması vardı. Ben bunun geyiğini kendi içimde çok yaptım. Şaka bir yana umarım kimse zamanını başkası üzerinden, insanları dolandırarak para kazanmaya harcamaz.

 

Av. Oğuz Kara

(kara@oguzkara.av.tr)