Oğuz Kara

Oğuz Kara

kara@oguzkara.av.tr

Tüm Yazıları

Son zamanlarda beni en çok heyecanlandıran etkinlik hiç şüphesiz öğretim görevlisi olduğum okulumun “Aile İşletmeleri Kongresi”.

Ülkemizdeki şirketlerin neredeyse %90’ı aile şirketi. Piyasadaki çoğu şirket, aile şirketiyken bu işletmelerin ömürleri ikinci nesle dahi zor dayanıyor.

Aile işletmelerinin sürdürülebilirliği önemli bir mesele. Tartışmaların hakim olduğu, büyüklerin yeni nesle güvenmediği, yetki vermediği, yeni neslin ise beğenmediği yönetim tarzlarının hakim olduğu ve nihayetinde kapatılan aile işletmeleri, bizim gerçeğimiz…

Haberin Devamı

Kültür Üniversitesi AGMER birimi bu noktada taşın altına elini koyuyor. “Aile işletmelerinde kurumsal dayanıklılık ve sürdürülebilirlik” dokuzuncu kez yapılan kongrenin teması. Çok önemli konularda kilit isimlerin yapacağı konuşmalar ve deneyim aktarımları iki gün sürecek. Kurumsal dayanıklılığın sağlandığı aile şirketlerinden feyz alacağımız önemli bilgiler aktarılacak. Aile şirketleriyle ilgili çalışmalar yapan, aile anayasası ve kurumsallaşma adına hukuki hizmetler sunan bir avukat olarak, 14-15 Nisan’da yapılacak etkinlik için şimdiden heyecanlandığımı söylemem hiç yanlış olmaz.

 

Av. Oğuz Kara

(kara@oguzkara.av.tr)