Geri Dön
Tinky Winky'i canlandıran Simon Shelton Barnes hayatını kaybetti

Tinky Winky'i canlandıran Simon Shelton Barnes hayatını kaybetti

Unutulmaz çocuk dizisi Teletabiler'de Tinky Winky karakterini canlandıran Simon Shelton Barnes 52 yaşında hayata gözlerini yumdu. Barnes'ın yiğeni Emily Atack, amcasının ölümünü Instagram hesabında duyurdu.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

90'lar kuşağı Teletabiler'i bilir. Güneş bebeğin doğmasıyla beraber teletabilerin bir günü başlar ve çılgın maceralarla dolu bir gün teletabileri beklerdi.

Haberin Devamı

Başında üçgen işareti bulunan Tinky Winky karakteri teletabilerin en büyüğüydü. Tinky Winky kostümünü giyen kişi Simon Shelton Barnes'tı.

İngiltere'nin Bedfordshire kentinde yaşayan Simon Shelton Barnes ne yazık ki geçtiğimiz Çarşamba günü 52 yaşında hayatını kaybetti.

Barnes'ın kayınbiraderi olan oyuncu Robert Daws, bir zamanlar Teletabiler'de yer almanın tıpkı Beatles üyesi olmak gibi bir şey olduğunu ve zamanında çocuklardan ve ailelerden çok sayıda posta aldıklarını söyledi.

Barnes'ın oğlu Facebook hesabında şu notları paylaştı: 'Çarşamba günü sevgili babamı kaybettim. O tanıdığım en kibar ve nazik adamdı, onu her şeyden daha çok seviyorum.'

'Çocukken babamın bir dansçı ve aktör olmasından dolayı utanıyordum fakat şimdi bundan daha fazla gurur duyamam.'

Haberin Devamı

'O şimdi çok daha güzel bir yerde ve benim üzgün olmamı da istemezdi bu sebeple hayatı onun istediği şekilde yaşayacağım.'

Barnes'ın çok sayıda arkadaşı da oyuncunun ölümü sebebiyle taziye mesajları yayınladı. Barnes'ın cenazesi 7 Şubat tarihinde defnedilecek.

İlk bölümü 31 Mart 1997 yılında yayınlanan çocuk dizisi Teletabiler dünyanın birçok ülkesinde gösterildi.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler