Gündem İYİ Parti’de ‘vadeli’ istifa

İYİ Parti’de ‘vadeli’ istifa

25.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstifaların sürdüğü İYİ Parti’de, bir de “vadeli istifa” durumu yaşanıyor. İzmir Milletvekili ve bu ilden belediye başkan adayı olan Ümit Özlale, 8 Nisan’da partiden istifa ettiğini sosyal medyadan açıklamıştı. Ancak Özlale’nin bunu işleme koydurmadığı ortaya çıktı.

İYİ Parti’de ‘vadeli’ istifa

COŞKUN ERGÜL / Ankara - Özlale, 27 Nisan’da yapılacak olağanüstü kurultayda oyunu, adaylardan Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’na kullandıktan partiden resmi olarak ayrılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Özlale, Milliyet’e yaptığı açıklamada, partisinden ilkesel olarak ayrıldığını belirterek, “Partiden ayrılacağımı söyledim, ancak resmi istifa işlemleri devam ediyor. 23 Nisan özel oturumunda parti sıralarında oturdum, onlarla hasret giderdim, onlar benim her zaman çalışma arkadaşlarım” dedi. Resmi istifa dilekçesinin Meclis’te işleme konulmasını istemediğini ifade eden Özlale, “Kurultayda Müsavat Dervişoğlu’nu destekleyeceğim, benim abimdir. Bunu hem Genel Başkana hem de Müsavat beye söyledim” ifadesini kullandı. Özlale, 27 Nisan’daki kurultayda Dervişoğlu’na oyunu kullandıktan sonra istifasının 28 Nisan günü işleme konulacağını söyledi.