Gündem Erdoğan - Biden gündemine hazırlık yapıldı

Erdoğan - Biden gündemine hazırlık yapıldı

17.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, Türkiye’ye iki gün süren kritik ziyarette bulundu.

Erdoğan - Biden gündemine hazırlık yapıldı

AYDIN HASAN / Ankara - Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar ile Bass’ın görüşmesindeki öncelikli gündem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye gerçekleştireceği resmi ziyaretin hazırlıkları oldu. Görüşmede, Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’in görüşmelerinde gündeme gelmesi beklenen terörle mücadeleden savunma sanayiine ve enerji alanındaki iş birliğine uzanan ikili ilişkiler ile ilgili bir dizi konu da ele alındı.

Haberin Devamı

Görüşmede ele alınan bazı hususlar özetle şöyle oldu:

- Türkiye’nin, terör örgütleri PKK ile Suriye’deki uzantısı YPG ve FETÖ’yle mücadeledeki beklentileri ABD tarafına bir kez daha iletildi.

- Bölgede oluşan gerilimin tırmandırılmaması gerektiği, Orta Doğu’da barış ve huzuru tesis etmek için öncelikle Gazze’de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanması ve uluslararası parametrelere uygun biçimde iki devletli çözüm için harekete geçilmesi beklentimiz dile getirildi.

Erdoğan - Biden gündemine hazırlık yapıldı

BASS’TAN BEŞTEPE ZİYARETİ

John Bass, dün sabah Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç’ı da ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmede, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake’de yer aldı.