Ekonomi Threads’e geçici kapatma

Threads’e geçici kapatma

16.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meta’nın sosyal medya platformu Threads, Rekabet Kurumu’nun kararı uyarınca 29 Nisan’dan itibaren Türkiye’de geçici olarak kapatılacak.

Threads’e geçici kapatma

Meta’nın Twitter’a rakip olarak çıkardığı metin tabanlı Threads’i geçici olarak kapatacağı bildirildi. Şirketten yapılan açıklamada, Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararına uygun şekilde 29 Nisan’dan itibaren geçici olarak Türkiye’deki faaliyetlerini durduracağını kaydedildi. Açıklamada, alınan karardan, Meta bünyesindeki diğer uygulamalar olan Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın etkilenmeyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Rekabet Kurumu, geçen ay Meta Platforms hakkında yürüttüğü soruşturmada, günlük 4.8 milyon TL idari para cezası kararı vermiş ve Instagram ile Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar vermişti. Kurul kararında, META tarafından Threads uygulaması aracılığıyla elde edilen verilerin Instagram uygulamasından elde edilen veriler ile birleştirilmesinin, META’nın pazardaki konumunu güçlendirmesine hizmet edeceği belirtilerek, “Bu davranış, dışlayıcı nitelikteki rekabet hukuku endişelerinin yanı sıra, tüketicinin özgür seçim yapmasının engellenmesi gibi endişeleri de ortaya çıkarabilecektir” denilmişti. Kurul kararında, Instagram’dan Threads’e aktarılan veriler arasında, Instagram giriş bilgileri, hesabın numarası, kullanıcı adı, profil resmi, biyografi, takipçiler ve yaş bilgisi yer aldığına dikkat çekilmişti.