Ekonomi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki örnek daireler tanıtıldı

Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki örnek daireler tanıtıldı

28.03.2024 - 13:34 | Son Güncellenme:

Ümraniye'de 10 ay önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'yken Murat Kurum tarafından temeli atılan Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki örnek dairelerin tanıtımı yapıldı.

Kentsel Dönüşüm Projesindeki örnek daireler tanıtıldı

Bittiğinde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı 40 bin 271 metrekare alanda yapılan projedeki örnek daireyi Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, hak sahipleri ile gezdi. Haziran 2025'te tamamlanması planlanan projede 597 konut, 28 dükkan, kapalı otoparklar, 3 ayrı bölgede park ve yeşil alan, koşu parkurları, spor ve çocuk oyun alanları, yaklaşık 68 derslik kapasiteli lise bulunuyor.

Haberin Devamı

Projeyle ilgili konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Hak sahiplerine inşallah önümüzdeki yıl içerisinde evleri teslim edilecek. Burada bir okul alanımız var. Donatılar var. Bunun yanında otopark yapılıyor. Kapalı otoparklar ve yeşil alanlar olacak. Yani gecekondu alanını dönüşümle depreme dayanıklı, sağlam zeminde ve son teknolojiyle yapılmış binalarımızda inşallah kardeşlerimiz oturmaya başlayacak” dedi.

YILDIRIM: BURADA 597 KONUT 28 TANE DE YENİ DÜKKAN YAPILACAK

Şu anda kaba inşaat süresinin devam ettiğini söyleyen Yıldırım, “Kentsel dönüşüm alanı içerisindeyiz. Bundan evvel temelini attığımız Murat Kurum Bey o zaman bakandı. İnşaatları beraber geziyoruz. Şu andaki kaba inşaat süresi devam ediyor. Bir taraftan da inceler yapılıyor. Biliyorsunuz burada 597 konut, 28 tane de yeni dükkan yapılacak. Tabii burası 46 bin küsur metrekare bir arazi üzerinde yapılıyor. Hak sahiplerine inşallah önümüzdeki yıl içerisinde teslim edilecek. Burada bir okul alanımız var. Donatılar var. Bunun yanında otopark yapılıyor. Kapalı otoparklar yapılıyor. Yeşil alanlar olacak. Yani gecekondu alanını dönüşümle depreme dayanıklı, sağlam zemine bulunmuş ve de son teknolojiyle yapışmış binalarımızda inşallah Hekimbaşında kardeşlerimiz oturmaya başlayacak. Bu projeyle alakalı bir numune daire yapıldı. O daireyi beraber gezeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TOPRAK: DEPREM KORKUSU OLMADAN RAHAT RAHAT EVLERİMİZDE OTURURUZ

Hak sahiplerinden Aysel Toprak ise “Evlerimiz çürük olduğu için bir sene önce başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza güvenerek yerlerimizi verdik. Evlerimiz çok güzel olmuş. İnşallah teslimini de alırız. Deprem korkusu olmadan rahat rahat evlerimizde otururuz. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KARAÇAM: ÖRNEK DAİREYİ ÇOK BEĞENDİM

Çalışmaların hızlandığını söyleyen Sevgi Karaçam da “Kentsel dönüşüme verdiğimize pişman değiliz. İnşallah güzel bir teslim olur. Evlerimiz zaten kötüydü gecekonduydu. Daha iyi oldu. İnşallah bir an önce evimize girmeyi nasip olur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. İnşallah bir an önce teslim olur. Örnek daireyi çok beğendim. Ustalarımızın ellerine sağlık” dedi.