Ekonomi ‘Desteklerden Türkiye de AB ülkeleri gibi faydalanmalı’

‘Desteklerden Türkiye de AB ülkeleri gibi faydalanmalı’

11.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 2008 yılından bu yana bir parçası olduğu Avrupa İşletmeler Ağı’nın, Avrupa İşletmeler Ağı Türkiye Ulusal Toplantısı İSO’da düzenlendi.

‘Desteklerden Türkiye de AB ülkeleri gibi faydalanmalı’

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Avrupa Yenilik Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı (EISMEA) Sektör Başkanı Muriel de Grande, Avrupa Yenilik Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı Türkiye Sorumlusu Georgios Roussos katıldı.

Haberin Devamı

Yapılan iş birliği sayesinde bugüne dek binlerce KOBİ’nin uluslararası pazarlara açılmasının sağlandığını kaydeden İSO Başkanı Bahçıvan, “Bu sayede KOBİ’lerimiz birçok uluslararası ticari, teknolojik, inovatif ve sürdürülebilir ortaklık kurdu. Avrupa İşletmeler Ağı, hem firmalarımızı hem de hizmet kalitemizi geliştirmemizde önemli bir rol oynuyor. Özellikle dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanında AB’de getirilen yeni normlara Türk sanayisinin ve iş dünyasının uyum sağlayabilmesi için AB ülkelerine sürdürülebilirlik konusunda sağlanacak destek ve ayrıcalıklardan Türkiye de faydalanmalıdır” dedi. Bahçıvan, vize sorunu konusunda acil rahatlatıcı adımlar atılması gerektiğini vurguladı.