Dünya Son dakika... İsrail askeri vurdu, iş makinesi gömdü! Skandal yayınlandı, korkunç görüntüler

Son dakika... İsrail askeri vurdu, iş makinesi gömdü! Skandal yayınlandı, korkunç görüntüler

28.03.2024 - 09:52 | Son Güncellenme:

Arap basını İsrail ordusunun plajda yürüyen sivilleri vurduktan sonraki skandalını yayınladı. Olayın korkunç görüntüleri tüm dünyada sansasyona yol açtı.

İsrail-Hamas savaşı bundan tam 174 gün önce başladı. Cumartesi sabah saatlerinde Hamas, ülkenin güneyinden itibaren saldırı başlattı, dakikalar içerisinde ise beş bin roket fırlattı. Saldırı sonrası batılı ülkelerin desteğini arkasına alan İsrail ise Gazze'ye yönelik katliamlarına başladı. Bölgedeki ölü sayısı 32 bini geçti, hayatını kaybedenlerin çoğunluğunu ise kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Haberin Devamı

Bu süreçte yapılan ateşkesler her ne kadar bölgedeki gerilimi kısa sürede durdursa da şimdiye kadar kesin bir barış sağlanmadı. İsrail kanadı Hamas savaşçılarının Mısır'ın hemen yanı başında bulunan Refah kentinde bulunduğunu belirtiyor ve buraya geniş çaplı bir askeri harekata hazırlanıyor. Bölgede ise yaklaşık 2 milyon sivil yaşıyor ve uluslararası toplam olası bir harekatta katliamın boyutunun devasa noktalara varacağını söylüyor.

Son dakika... İsrail askeri vurdu, iş makinesi gömdü Skandal yayınlandı, korkunç görüntüler

İSRAİLLİ VEKİLDEN SKANDAL ÇAĞRI

İsrail'de aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi milletvekili Almog Cohen, Filistinlilerin sığındığı Gazze Şeridi'nin Refah kentine kara saldırısı başlatılması çağrısı yaparak, "Ramazan ayı onları öldürmek için en iyi zaman." dedi.

SKANDAL GÖRÜNTÜ VURUP GÖMDÜLER

Katar merkezli Al Jazeera tarafından yayınlanan görüntülerde ise İsrail askerlerinin plajda yürüyen Filistinlileri vurarak öldürdüğü görüntüleri yayınladı. Korkunç anların devamında bir iş makinasının hemen olay yerine gelip cesetleri gömdüğü görüldü.

Haberin Devamı

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) İsrail ordusu tarafından öldürülen silahsız Filistinliler hakkında BM'ye soruşturma çağrısında bulundu. "İğrenç savaş suçuna" ilişkin uluslararası bir soruşturma yapılması çağrısında bulunan konsey, İsrail'in "Filistinlileri bir hevesle öldürdüğünü" ve ardından kurbanlarının cesetlerine "çöp gibi" davrandığını ifade etti.

Son dakika... İsrail askeri vurdu, iş makinesi gömdü Skandal yayınlandı, korkunç görüntüler