Dünya Solingen'de kundaklama sonrası hayatını kaybeden Türklerle ilgili yeni açıklama

Solingen'de kundaklama sonrası hayatını kaybeden Türklerle ilgili yeni açıklama

28.03.2024 - 15:07 | Son Güncellenme:

Almanya'nın Solingen eyaletinde kundaklama sonrası çıkan yangında hayatını kaybeden Türklerle ilgili diplomatik kaynaklar açıklamada bulundu.

Solingende kundaklama sonrası hayatını kaybeden Türklerle ilgili yeni açıklama

Almanya'nın Solingen eyaletinde 25 Mart tarihinde korkunç bir yangın çıktı. Gece 02.30 sularında çıkan yangında, biri bebek dört Bulgaristan Türkü hayatını kaybetti, 9'u ağır 21 kişi ise yaralandı. Yerel medya binanın ahşap olduğunu ve birinci katta çıkan yangının kısa sürede yayıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

6 SAATTE SÖNDÜ

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yangını tam 6 saatte söndürdü. Binanın enkazında iki yetişkin ve bir çocuk cesedi bulundu dahası arama kurtarma köpekleri tavan arasında bir bebek cesedi buldu.

KUNDAKLAMA ÇIKTI

Almanya’nın Solingen kentinde 4 Türk kökenli Bulgarın öldüğü yangının nedeni kundaklama olarak açıklandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan diplomatik kaynaklar ise şu ifadeleri kullandı:

"Olay sonucu Bulgaristan vatandaşı dört soydaşımız hayatlarını kaybetti. Aralarında vatandaşlarımızın da bulunduğu bir grup kimse ise yaralandı. Olay sonucu Bulgaristan vatandaşı dört soydaşımız hayatlarını kaybetti. Aralarında vatandaşlarımızın da bulunduğu bir grup kimse ise yaralandı. Elim olayın ilk anından itibaren Düsseld orf Başkonsolosumuz ve diğer yetkililerimiz konuyu yakından takip ediyor. Alman makamları dün (27 Mart) yaptıkları açıklamada, olayda kundaklama ihtimalinin bulunduğunu açıkladılar. Bu ihtimale dönük soruşturma yapılacak. Kundaklama varsa gerekçesini araştıracaklar.

Haberin Devamı

 "ŞÜPHELİLERİN ADALET KARŞISINA ÇIKARILMASINI BEKLİYORUZ"

Solingen faciasından 31 yıl sonra ve Avrupa’da yabancı düşmanlığı ile İslam karşıtlığının arttığı bir dönemde yaşanan sözkonusu hadisenin arkasında yatan nedenlerin bir an önce aydınlatılmasını ve olası şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını bekliyoruz.Alman makamlarıyla yakın temas halindeyiz. Berlin Büyükelçimiz bugün Solingen’de olacak"

Yazarlar