Dünya Momika’nın kaynağı kesildi

Momika’nın kaynağı kesildi

31.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsveç’te gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim yakma eylemleriyle adından söz ettiren Irak asıllı Salwan Momika’nın, TikTok hesabı aracılığıyla para kazanması ve eylemlerini finanse etmesinin önüne geçildi.

Momika’nın kaynağı kesildi

İRFAN KURTULMUŞ / Kopenhag - Sosyal medya platformu TikTok, Momika’nın hesabındaki para kazanma özelliğini kapattı. TikTok, İsveç radyo kanalı ‘Ekot’a bu kararı doğrularken, Momika’nın, eylemlerini bu mecradan canlı olarak ve gelir sağladığı belirtildi. Momika daha önce, İsveç resmi ajansı TT’ye, her Kur’an yakma yayınından bin ila 3 bin İsveç kronu gelir elde ettiğini ve tek gelirinin bu bağışlar olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

YUMRUKLARIN HEDEFİ OLDU

İsveç’in başkenti Stockholm’de defalarca Kur’an yakma eylemi yapmasıyla gündeme gelen ve Irak kökenli olduğu belirtilen Salwan Momika, Södertalje bölgesinde yumruklu saldırıya uğradı.

Aftonbladet gazetesinin haberine ellerine boks eldiveni giyen ve daha sonra olay yerinden kaçan saldırgan, Momika’ya defalarca yumruk savurdu, “Haydi gel biraz eğlenelim!” diye çağrıda bulundu. Momika ise, bir restoranın tabelasını alarak saldırganın üzerine yürüdü. Saldırgan uzaklaşırken, tüm olay, telefonla kaydedildi.

28 Haziran'da İsveç'in başkenti Stockholm'de polis koruması altında Kur'anı Kerim yakmış ve eyleminin ardından dikkat çeken görüntüler ortaya çıktı. 

SELVAN MOMİKA'YA SOKAK ORTASINDA DAYAK

Haberin Devamı

Sosyal medyada viral olan görüntüde elinde boks eldiveni olan bir Müslüman genç, Momika'ya sokak ortasında tekme yumruk vurduğu görülüyor.

REKLAM TABELASI İLE KENDİNİ KORUMAYA ÇALIŞTI

Müslüman gençten kurtulamayan Momika bir cafenin reklam tabelası ile kendini korumaya çalıştı.

KURGU İDDİASI

Öte yandan görüntülerin Salwan Momika tarafından kurgulanan bir mizansen olduğu iddiası da ortaya atıldı.