Dünya Doğum gününde kendini öldürteceğin açıklamıştı! Erkek arkadaşı veda mesajı paylaştı

Doğum gününde kendini öldürteceğin açıklamıştı! Erkek arkadaşı veda mesajı paylaştı

27.04.2024 - 12:09 | Son Güncellenme:

Yedi yaşından beri kendisini perişan eden depresyon sebebiyle, doğum gününde hayatına son vermek istediğini açıkladı. Kendi cenazesi için davetiyeler hazırladı. Erkek arkadaşı sevgilisi için sosyal medya hesabında bir veda mesajı yayınladı.

Doğum gününde kendini öldürteceğin açıklamıştı Erkek arkadaşı veda mesajı paylaştı

Fiziki olarak sağlıklı olsa da depresyonla mücadelesinin ardından hayatına ötenazi yoluyla son vermeyi planlayan, Hollandalı Jolanda Fun'ın erkek arkadaşı, sevgilisi için yürek burkan bir mesaj paylaştı.

Haberin Devamı

'SON KİŞİ OLMAYI UMUYORUM'

Fiziki olarak sağlıklı Jolanda, zihinsel sağlık sorunları sebebiyle 'sürekli acı' çektiği için ötenazi yoluyla ölmek istediğini açıklamıştı. Kendi cenazesi için şimdiden davetiyeler hazırladığını belirten Jolanda, gazetecilere "Hollanda'da psikiyatrik sorunları sebebiyle ötanazi uygulanan son kişi olmayı umduğunu" söylemişti.

Ailesi, arkadaşları ve küçük bir köpeği olmasına rağmen hayatın kendisi için sürekli acı olduğunu söyleyen Jolanda, yeme bozukluğu, tekrarlayan depresyon otizm ve öğrenme güçlüğünden muzdarip olduğunu anlattı.

Genç kadın yedi yaşından beri kendisini perişan eden bir depresyonla mücadele ediyordu ve 22 yaşında tıbbi teşhis de konuldu. Gazetecilere verdiği demeçte 'hayatın dışına çıkmak' istediğini söylemişti.

Haberin Devamı

SEVGİLİSİ VEDA MESAJI PAYLAŞTI

Doğum gününde kendini öldürteceğin açıklamıştı Erkek arkadaşı veda mesajı paylaştı

Doğum günü 25 Nisan Perşembe günüydü ancak hayatına son verip vermediği henüz bilinmiyor. Erkek arkadaşı Peter Silvius ise, o gün Facebook'ta sevgilisi için bir mesaj paylaşarak 'Artık acı çekmemesini' umduğunu yazdı ve şöyle devam etti:

"Tatlı Jolanda.. Bu senin günün, doğum günün ve dileğinin gerçekleştiği gün. Seni çok özleyeceğim. Seni seviyorum, her zaman kalbimdesin."

Jolanda öpücük emojileriyle cevap verdi ve: "Teşekkürler sevgilim" diye yazdı. Ancak daha sonra hiçbir şey yayınlamadı.

HOLLANDA ÖTENAZİYİ YASALLAŞTIRAN ÜÇ AVRUPA ÜKESİNDEN BİRİ

Jolanda daha önce gazetecilere, 51 yaşında sevgilisi olduğunu ve erkek arkadaşının hayatına son vermeyi 'başından beri bildiğini" söyledi. Durumun 'kafa karıştırıcı' olduğunu bildiğini de ekledi.

Hollanda, ötenazi yani doktor yardımıyla intihar uygulamasını yasallaştıran üç Avrupa ülkesinden biri. Veriler, 2023 yılında Hollanda'da 9 bin 68 kişinin doktor destekli intihar yoluyla kendi hayatlarına son vermeyi seçtiğini ve bildirilen vaka sayısının 2005 ile 2023 arasında dört katına çıktığını ortaya çıkardı.