Cadde Metin Akpınar'la aynı kadına mı aşık oldular? Uğur Dündar'dan 'babalık davası' açıklaması

Metin Akpınar'la aynı kadına mı aşık oldular? Uğur Dündar'dan 'babalık davası' açıklaması

17.04.2024 - 10:51 | Son Güncellenme:

Metin Akpınar'a açtığı babalık davasını kazanan Duygu Nebioğlu, "Bir ablamın babası da ünlü bir gazeteci" demişti. O kişinin Uğur Dündar olduğu iddia edildi. Kendisine dava açıldığını doğrulayan Dündar, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı'nın programına konuk olurken; Suphiye Orancı'nın fotoğrafı ilk kez ortaya çıktı.

Metin Akpınarla aynı kadına mı aşık oldular Uğur Dündardan babalık davası açıklaması

Göksel Özdoğdu ile 63 yıl önce hayatını birleştiren Metin Akpınar'ın, 36 yıl önce yaşadığı evlilik dışı ilişkiden ikiz kızları olduğu ortaya çıkmıştı. Duygu Nebioğlu, DNA testi ve mahkeme kararıyla 82 yaşındaki sanatçının öz kızı olduğunu resmiyete kavuşturmuştu.

Haberin Devamı

Tek yumurta ikizleri, anneleri tarafından henüz iki aylıkken Antalya’daki bir köyde bakıcı kadına bırakılmış, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda devlet korumasına alındıktan sonra Nebioğlu Ailesi tarafından evlatlık alınmıştı.

"HAYAT GERİYE DOĞRU YAŞANMIYOR"

Türkiye'nin gündemine oturan olay sonrası Metin Akpınar, çocuklarından haberdar olmadığını vurgulamış, ikiz kızlarını tanıdığı ilk andan itibaren kabul ettiğini belirtmişti. Hem Nebioğlu kardeşlerden hem de eşi Göksel Hanım'dan özür dileyen oyuncu, "Ne yazık ki hayat geriye doğru yaşanmıyor" açıklamasını yapmıştı.

"ANNEMİ BULMAK İSTİYORUM"

Metin Akpınar'ın dünyaya gelen ikiz kızlarından olan Duygu Nebioğlu, Tuba Kalçık'a verdiği röportajda, "Annemle en son 2010 yılında görüştüm. O zamandan beri görüşmüyorum" demişti. Nebioğlu, sözlerine şu şekilde devam etmişti:

Haberin Devamı

Babamın Metin Akpınar olduğunu yeni öğrenmiştim o zaman. Annem Almanya'da yaşadığı için, görüntülü konuşmuştuk. Karşılıklı çok gözyaşı da döktük. Ama bir daha ne aradı, ne de sordu. Dayılarım ve teyzemlerin üzerinden de ulaşamıyorum. Annesi öldüğünde Türkiye'ye geldi ama benden gizlediler. Bizimle görüşmek istemiyor. Ben annemi bulmak istiyorum.

"ABLAMIN BABASI DA ÇOK ÜNLÜ BİR İSİM"

Metin Akpınar'ın kızı annesinin bulunması için Müge Anlı'dan yardım istedi. Duygu Nebioğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

Annemi bulmak için Müge Anlı'dan yardım istiyorum. Ancak onun bulabileceğine inanıyorum. Gerekirse onun programına çıkarım. Müge Anlı'yı 15 yaşımdan beri takip ediyorum. Çok güveniyorum ona. Annemin 6 çocuğu var. İkisi Almanya'daki evliliğinden. 4 kardeşim de benimle aynı kaderi yaşadı. Evlilik dışı ilişkiden dört çocuğu var annemin. Bir ablamın da babası çok ünlü bir isim ve medya dünyasından. O da dava açtı, hukuk mücadelesi veriyor.

Metin Akpınarla aynı kadına mı aşık oldular Uğur Dündardan babalık davası açıklaması

UĞUR DÜNDAR İDDİASI GÜNDEME GELDİ

Hürriyet'in haberine göre, Nebioğlu’nun iddiasının ardından İstanbul dışındaki bir şehirde birkaç yıl önce açılan davanın taraflarından birinin Uğur Dündar olduğu ortaya çıktı. Nebioğlu’nun ablası Dilara G. tarafından açılan davada, mahkeme DNA testi istedi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen DNA raporunun sonuç kısmı şöyleydi: “Elde edilen sonuçlara göre baba olduğu iddia edilen İsmail Uğur Dündar adlı şahsın Dilara G. adlı şahıs için biyolojik babalığı reddedildi.”

"BENİM İÇİN KONU KAPANMIŞTIR"

Uğur Dündar, dün sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

“Bugünkü bir gazetede hakkımda babalık davası açıldığı ve haziran ayında karara bağlanacağı açıklanmış. Bugüne kadar mahkemenin aldığı gizlilik kararına titizlikle uyduk ve hep sustuk. Ama mademki karşı taraftan biri konuştu, kısaca net bir cevap vereyim. Mahkemenin her iki tarafı sevk ettiği ve son sözü söyleyecek kurum olan Adli Tıp Kurumu, DNA incelemesini bitirdi ve biyolojik babalık iddiasını reddetti. Benim ve avukatım Murat Ergün için konu kapanmıştır.”

Haberin Devamı

Metin Akpınarla aynı kadına mı aşık oldular Uğur Dündardan babalık davası açıklaması

"ANNEM ORTAYA ÇIKARSA KANITLAYACAĞIZ"

Duygu Nebioğlu ise DNA raporunun sonucunun değiştirildiğini öne sürdü. Nebioğlu, ablasının haziran ayında mahkemeden çıkacak karara itiraz etmeye hazırlandığını açıkladı:

Ben Metin Akpınar’dan önce Uğur Dündar’ı öğrenmiştim. 2008’den beri bildiğim bir konu bu. Kimsenin itibarıyla oynamamaya çalıştık senelerce. Ablamın davası 2 yıldır sürüyor. Ablamı ifşa etmediğim gibi Uğur Dündar’ı da ben ifşa etmedim. Kendisinin açıklamasını gördüm ama ben babama nasıl benziyorsam, ablam da Uğur Dündar’a benziyor. Saçları turuncu, uzun boylu, manken gibi bir kadın. Şu an basın yasağı devam ettiği için sessiz kalmayı tercih ediyor. İtiraz dilekçesini hazırlıyoruz. Uğur Dündar, DNA raporunu yasal olmayan şekilde bir gazeteciye göndermiş, o gazeteci de bana gönderdi. Raporun sonucuyla oynandığını düşünüyoruz. Elbette bu konuyu kanıtlayacağız annem de ortaya çıkarsa. Kendisi annemle birlikteliğini de inkâr etmiş.

Metin Akpınarla aynı kadına mı aşık oldular Uğur Dündardan babalık davası açıklaması

UĞUR DÜNDAR'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Duygu Nebioğlu'nun bugün Müge Anlı'nın programına çıkmasının ardından Dündar, yeni bir açıklama yaptı. Ünlü gazeteci şu ifadeleri kullandı:

Olup bitenleri gülerek izliyorum. Zira koca koca insanlar sayfalar dolusu yazı döşeniyor. 'Yazıklar olsun' diyen de var, 'Size hiç yakıştıramadım' diyen de... İşleri ağız dolusu hakaret etmek olan trol pisliklerini hiç saymıyorum. Oysa Türkçe ve tane tane anlatıyorum. Bu konularda son sözü söyleyen Adli Tıp Kurumu çok geniş ve titiz bir DNA analiz raporu hazırladı ve hiçbir kuşkuya yer vermeyecek biçimde "UĞUR DÜNDAR'IN BİYOLOJİK BABA OLDUĞU İDDİASI REDDEDİLMİŞTİR" dedi. (Mahkemenin gizlilik kararı olmasa raporu da yayınlardım.) Daha ne desin? Her şeyi sabırla bir kenara kaydediyoruz... Nasılsa dava açma sırası bize de gelecek!.. Gün ola, harman ola!..

Metin Akpınarla aynı kadına mı aşık oldular Uğur Dündardan babalık davası açıklaması

ANNE SUPHİYE ORANCI'NIN FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI!

Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulma çabaları sonuç vermeyince Müge Anlı'nın programına başvurdu. Duygu Nebioğlu'nun canlı yayında seslendiği biyolojik annesinin fotoğrafı ilk kez 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programında yayınlandı.

Metin Akpınarla aynı kadına mı aşık oldular Uğur Dündardan babalık davası açıklaması

"ANNEMLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEDİK"

Müge Anlı'nın programında annesini arayan Duygu Nebioğlu, "Bu konuyla ilgili tüm gerçekleri annem ve babam Metin Akpınar biliyor. Umarım bir gün anlatırlar. Annem tüm gerçekleri mektupta anlatmış, bir günlük ilişki olmadığını sevgili olduklarını ima ediyor. Babam ise tek gecelik bir ilişki olduğunu ima ediyor. Annemle yüz yüze hiç görüşmedik. Çabalarım sonrasında teyzeme ve dayıma ulaştım, onlar da annemle görüştüler ama asla yüz yüze görüşemedik. En son 2010 yılında görüntülü bir telefon konuşması yaptık. Almanya’da yaşadığını başka bir ailesi daha olduğunu öğrendim. 14 yıldır hiç konuşmadık" dedi.

Metin Akpınarla aynı kadına mı aşık oldular Uğur Dündardan babalık davası açıklaması

Haberin Devamı

"BU KADINI İLK KEZ GÖRÜYORUM"

Öte yandan Uğur Dündar, program sırasında Müge Anlı'ya mesaj atarak, "Değerli Müge. Ben bu kadını ilk kez görüyorum. Dava dilekçesine göre güya 1985 yılında İzmir'de tanışmışız ve birlikte yaşamışız. Oysa o yıllarda benim İzmir'le hiçbir ilgim yok. Kaldı ki adli tıp raporu çok ayrıntılı ve hiçbir kuşkuya yer vermeyecek kadar net" ifadelerini kullandı.

Metin Akpınarla aynı kadına mı aşık oldular Uğur Dündardan babalık davası açıklaması

İBRAHİM TATLISES'LE AYNI FİLMDE OYNAMIŞ

Duygu Nebioğlu'nun annesi Suphiye'nin İbrahim Tatlıses'in 'Yalan' ve Yorgun' filmlerinde figüran olarak oynadığı ortaya çıktı.