Bilgi Rehberi Orkideyi coşturan formül! Saksı dibine ekleyin tüm orkideler coşuyor: Solmuş orkide nasıl canlandırılır?

Orkideyi coşturan formül! Saksı dibine ekleyin tüm orkideler coşuyor: Solmuş orkide nasıl canlandırılır?

16.04.2024 - 17:35 | Son Güncellenme:

Zarif görüntüsü ile evleri süsleyen orkide yanlış bakıldığında küsebiliyor. Aylarca çiçek açmadan soluk kalıyor. Ancak orkideyi coşturan bu formül ile yeniden çiçek açmasını sağlayabilirsiniz. Saksı dibine eklemek yetiyor. Solmuş orkide nasıl canlandırılır?

Orkideyi coşturan formül Saksı dibine ekleyin tüm orkideler coşuyor: Solmuş orkide nasıl canlandırılır

Farklı renk ve boyutları ile bahçeleri ve evleri süsleyen orkide göz kamaştıran çiçek türlerindendir. Zarif oldukları kadar da nazlıdırlar. Orkide bakımı bu nedenle büyük önem taşır. Işık, saksı türü, suyu ve toprağına dikkat edilmesi gerekir. Yanlış bakımında orkideler solar ve çiçek açmaz. Eğer sizin orkideniz de çiçek açmıyor ve solmuşsa bu formülü deneyin. Solmuş orkide nasıl canlandırılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Orkideyi canlandırmak için ihtiyacınız olan malzemelerin başında 1 adet aspirin, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 bardak su ve 1 adet sprey şişesi geliyor. Hazırlanışı oldukça basit. Bir bardak su sprey şişesine aktarılıyor ve üzerine bir tatlı kaşığı tarçın ekleniyor. Aspirin ezilerek toz haline getirilip karışıma ilave ediliyor. Karışım iyice çalkalandıktan sonra 10-12 saat bekletiliyor.

2 GÜNDE BİR TEKRARLAYIN

Hazırlanan sprey şişesindeki karışım, kullanılmadan önce iyice çalkalanmalı. Sonrasında, orkide yaprakları temiz bir bezle silinerek karışım püskürtülüyor. Ancak bitkinin aşırı ıslanmamasına dikkat edilmelidir. Bu uygulama 2 günde bir tekrarlanabilir. Bir hafta içinde orkidelerinizde canlanma olduğunu göreceksiniz.

Haberin Devamı

Orkideyi coşturan formül Saksı dibine ekleyin tüm orkideler coşuyor: Solmuş orkide nasıl canlandırılır

ORKİDE BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

- Orkideler, genellikle haftada bir kez sulanmalıdır. Ancak, aşırı sulama kök çürümesine neden olabileceğinden bu konuda dikkatli olunmalıdır.

- Orkidenizi doğuya veya batıya bakan aydınlık bir pencere pervazına yerleştirmek, bitkinin sağlıklı büyümesi için önemlidir.

- Orkide bakımında haftalık olarak özel olarak formüle edilmiş orkide gübresi kullanarak bitkiyi beslemek önemlidir. Bu, bitkinin sağlıklı büyümesini ve çiçeklenmesini destekler.

- Orkide çiçek açmayı bıraktığında, saksı değişimi yapmak önemlidir. Taze orkide karışımı kullanarak bitkiyi yeni bir saksıya aktararak köklerin sağlığını korumak ve bitkinin yeniden çiçek açmasını teşvik etmek mümkündür.